Cultura 09/12/2011

Antón Reixa es presenta candidat a presidir la SGAE

L'escriptor, músic i director de cinema farà públic el seu programa el proper dilluns. La "transparència" serà clau per "gestionar la mala fama" de l'entitat, ha dit

Efe
1 min

L'escriptor, músic i director de cinema Antón Reixa presentarà la seva candidatura a la presidència de la SGAE el proper dilluns "amb el coratge disparat pels fets del juliol".

Reixa, que és soci de l'entitat des de fa 25 anys, ja es va presentar a les darreres eleccions a través de la plataforma AUINIR (Autors Reunits per la Refundació) i ara planteja un programa basat en la "transparència" i la "utilitat", sent conscient que haurà de "gestionar la mala fama" de l'entitat.

"Els fets destapats al juliol van obrir dues responsabilitats: una directa per part dels que la van cometre i una indirecta, per la deixadesa dels socis, com és el meu cas", ha explicat en una entrevista a Efe. Reixa ha reconegut que s'havia mantingut al marge del funcionament de la SGAE, però convençut que "els drets d'autor són la base de la independència cultural" i valorant com a "sospitós" que en una economia de lliure mercat estiguin "en perill, molt agredits i poc respectats socialment", ha decidit implicar-se en la seva refundació.

Entre les apostes, Reixa vol treballar per la "transparència en la gestió i el repartiment" de la recaptació per drets, i per "activar la participació dels socis" a través de la descentralització de l'entitat, entre d'altres. El més fonamental, considera Reixa, és que "la ciutadania entengui que la SGAE és un instrument útil, per molt que haguem de gestionar la mala fama que té i que ella ha ajudat a crear".

stats