Llibres
Cultura 07/01/2011

Ara Llibres publicarà les memòries de Julian Assange

L'editorial catalana ha adquirit els drets per publicar en català les esperades memòries del fundador de Wikileaks, Julian Assange. El llibre es llançarà a tot el món de manera coordinada el pròxim mes d'abril.

Redacció
1 min
Julian Assange

BarcelonaCanongate Books ha adquirit els drets mundials (excepte a Amèrica del Nord) de l’esperat primer llibre de Julian Assange. Segons aquest acord, portat a terme per Caroline Peters de Peters, Fraser and Dunlop, Canongate publicarà el llibre al Regne Unit l’abril de 2011. Alfred A. Knopf el publicarà a Amèrica del Nord.

Canongate també ha venut els drets a Feltrinelli (Itàlia), Kiepenheuer and Witsch (Alemanya), Laffont (França), Text (Austràlia), Mondadori/Random House (Espanya), De Geus (Països Baixos), Objectiva (Portugal), Font (Noruega), Norstedts (Suècia), Ara Llibres (Catalunya) i Companhia das Letras (Brasil). Tots ells formaran part d’un llançament internacional coordinat.

Wikileaks ha contribuït a redefinir la nostra idea de periodisme d’investigació i la noció de com hauria de ser difosa la informació. Assange, el creador visionari i l’impulsor d’aquest nou fenomen editorial, pot oferir una perspectiva única de com Wikileaks ha esdevingut una de les organitzacions periodístiques més influents i valentes de l’actualitat.

En aquest revelador relat, Assange aprofundeix en les filosofies que sostenen la seva organització mediàtica apàtrida i trencadora. També treu a la llum la fascinant història de la seva vida per oferir un retrat profund d’un home indomable d’idees clares que ens ha forçat, radicalment, a repensar alguns conceptes tan bàsics com la transparència, la democràcia i el poder.

Assange ha dit sobre el llibre: "Espero que aquest llibre esdevingui un dels documents emblemàtics de la nostra generació. En aquesta obra tan personal, explico el nostre esforç global per provocar una nova manera de relacionar-se entre la gent i els seus governs".

stats