PREMIS
Cultura 23/02/2011

Pere Arquillué i Miguel Poveda, Premis Nacionals de música i teatre

El CoNCA també ha guardonat Mariona Omedes amb el premi audiovisual i Judith Colell i Jordi Cadena amb el de cinema

Redacció
2 min
Pere Arquillué a 'Primer amor'

BARCELONAEl CoNCA ha anunciat aquest migdia quatre Premis Nacionals més. Els cineastes Judith Colell i Jordi Cadena reben el Premi Nacional de cultura en la categoria de cinema, "per l'autoria a quatre mans d'Elisa K (adaptació cinematogràfica del conte Elisa Kiseljak, de Lolita Bosch) tot conservant cadascú el seu estil, però sense perdre la coherència d'una història única, que ha merescut el reconeixement de la crítica nacional i internacional", ha dit el jurat.

El jurat distingeix el cantaor Miguel Poveda amb el Premi Nacional de cultura en la categoria de música "pel rigor i valentia de les seves propostes, sempre dotades d'un caràcter innovador. En el seu recent espectacle Historias de viva voz, estrenat a Sevilla, el cantaor badaloní va tornar a posar de manifest el seu talent inesgotable al servei del flamenc".

L'actor Pere Arquillué rep el Premi Nacional de cultura en la categoria de teatre "per la seva interpretació excel·lent de Primer amor de Samuel Beckett, en versió de Sanchis Sinisterra i traducció d'Anna Soler, en la qual l'actor aconsegueix agermanar uns registres de paraula i de gest excepcionals, realment innovadors". Arquillué ja ha obtingut enguany el premi Ciutat de Barcelona per aquest paper i el de Platonov.

Finalment, l'artista multimèdia i creadora audiovisual Mariona Omedes rep el Premi Nacional de cultura en la categoria d'audiovisual. En el seu veredicte, el jurat destaca "la seva capacitat de posar-se al servei de diversos projectes, traduint les intencions dels altres amb un llenguatge audiovisual propi, tal com s'ha demostrat en tres del seus treballs més recents: Barcelona visions de la primera metròpoli, a l'exposició sobre Ildefons Cerdà al Museu d'Història de Barcelona; l'audiovisual per l'obra de Tom Stoppard Realidad, i l'audiovisual del pavelló de Barcelona de l'Exposició Universal de Shanghai".

stats