Música
Cultura 28/07/2012

Arsèguel, capital mundial de l'acordió

En la 37a Trobada d'Acordionistes del municipi de l'Alt Urgell hi participen músics de 12 països d'Europa i Amèrica

Acn
1 min
La 37a Trobada d'acordionistes d'Arsèguel

ArsèguelUn any més, el petit nucli d'Arsèguel, a l'Alt Urgell, s'ha convertit en la capital mundial de l'acordió. Durant tot el cap de setmana, els visitants podran gaudir de diferents concerts on l'acordió és l'absolut protagonista. En aquesta 37a edició de la Trobada hi participen músics de països com Portugal, Bulgària, Escòcia, Irlanda, França, Colòmbia o el Quebec.

Artur Blasco, organitzador de la Trobada d'Acordionistes del Pirineu, ha dit que s'espera uns 4.000 visitants durant tot el cap de setmana. Blasco ha explicat que el públic d'aquesta trobada són majoritàriament catalans, bascos, occitans i de les Illes, "que són molt fidels". Algunes de les actuacions se celebren també a la Seu d'Urgell.

Blasco ha recordat que als pobles del Pirineu l'acordió va ser un instrument molt important. L'acordió aconseguia que la gent dels pobles es reunís per escoltar la música i, per tant, cada municipi tenia un habitant que havia d'aprendre a tocar l'acordió. Aquesta pràctica es va estendre per tot Catalunya i actualment té seguidors molts fidels.

Als concerts celebrats a Arsèguel aquest any s'hi han afegit activitats a altres pobles com la Seu d'Urgell. A la capital de l'Alt Urgell s'ha celebrat aquest dissabte un concert per a la canalla: ''Les dos princeses barbudes''.

Aquest dissabte a la nit hi actuaran fins a 10 grups diferents. Destaquen Raynald Ouellet (acordió diatònic) i Normand Legault (percussions) vinguts del Quebec, Enrique Tellería (bandonió) d'Uruguai; el Trio Lopes: Yohann, Yannick (acordió diatònic, acordió cromàtic) i Janvario (cavaquinho) de Portugal o el Grup Folk d'Irlanda: Colm Regan (acordió diatònic), Daire O'Neill (flauta travessera) i Padraig O'Neill (violí). La majoria de concerts són gratuïts, tret d'alguns puntuals que costen 10 euros.

stats