Art
Cultura 29/11/2011

Art Basel compleix deu anys a Miami

La fira d'art conemporani que se celebra de l'1 al 4 de desembre reunirà 260 galeristes i prop de 2.000 artistes

Efe
1 min
Retrat d'Andy Warhol fet per David Siqueiros el 1985

MiamiMiami n'ha tingut prou amb deu anys per consolidar-se com la versió caribenya d'Art Basel, la fira d'art conemporani nascuda el 1970 a la ciutat suïssa de Basilea i que aviat es va consagrar com una de les més importants del món.

Però Art Basel Miami Beach també és un de les cites d'art de referència als Estats Units: hi participen 260 galeries i més de 2.000 artistes i l'organització la descriu com "la principal fira d'art del continent".

De l'1 al 4 de desembre i coincidint amb la mostra, la ciutat acostumada a l'oci, les festes a la platja i el gust per l'exhibició es bolca a la fira i ofereix activitats paral·leles a les artístiques que congreguen famosos i celebritats. Entre d'altres es presentarà l'exposició Andy Warhol: The Model Boy, una mostra organitzada pel fotògraf David Siqueiros que recull imatges inèdites en blanc i negre del pare del Pop art.

A més dels artistes seleccionats per la fira, els que han quedat fora d'Art Basel també busquen fer-se veure: una de les que més expectació ha creat és Miru Kim, que durà a terme la performance El porc que per tant sóc. Durant quatre dies, l'artista posarà despullada entre porcs.

stats