CULTURA
Cultura 20/04/2012

Arts Libris, quatre dies de tradició i avantguarda

Arts Santa Mònica acull la tercera edició de la Fira internacional del llibre d'Art i Disseny de Barcelona fins al 23 d'abril

Ara
2 min
La tercera edició d'Art Libris ret homenatge a Antoni Tàpies. La Fira Internacional del Llibre d'Art i Disseny a Barcelona compta enguany amb 78 expositors / ACN, Arts Santa Mònica

BARCELONAAquest vespre s'inaugura a l'Arts Santa Mònica la tercera edició d' Arts Libris, la Fira Internacional del Llibre d'Art i Disseny de Barcelona. Enguany reunirà un total de 78 expositors nacionals i internacionals, conferèrencies, presentacions, debats, tallers i taules rodona des de demà i fins al 23 d'abril.

Art Libris es desplega entorn del concepte del llibre d’autor entès com a peça d'art o d'experimentació gràfica, en reconeixement a un sector a mig camí de l’art, l’artesania, el disseny i les arts gràfiques i d’enquadernació. Tots ells compten amb una influències i una tradició molt llargues a Catalunya.

La fira retrà homenatge a Antoni Tàpies amb l'exposició 'La paraula i la seva ombra. Antoni Tàpies i José Ángel Valente' i se celebraran tres tallers i dues exposicions més on es podran veure llibres de bibliòfil poc coneguts a l'Estat.

A més de l'Arts Santa Mònica, la fira arribarà a altres galeries, llibreries i sales d'exposicions de Barcelona amb el programa d'activitats 'En els marges de Arts Libris'. 'La paraula i la seva ombra', serà l'exposició central d'Antoni Tàpies on es vertebrarà tota l'exposició. A més, hi haurà una jornada dedicada a l'autoedició i la producció editorial, una taula rodona al voltant de la temàtica dels textos de José Ángel Valente i les il·lustracions d'Antoni Tàpies i un cicle de llibres i noves tecnologies, entre d'altres activitats.

"Arts Libris és un lloc el qual tu desitges un llibre que no podràs comprar", ha assegurat Fèlix Riera. El director de l'Institut Català de les Empreses Culturals ha explicat que el lector es converteix en espectador i que la seva mirada és molt més complexa que la mirada habitual del llibre. Per altra banda, Oscar Guayabero, director de la Fira, ha explicat que en aquest sector hi ha una gran manca de recerca, difusió, distribució i accés del públic, i que molts dels llibres editats els costa trobar un forat en el mercat convencional.

stats