Cinema
Cultura 03/10/2011

Arturo Ripstein demana perdó per les crítiques al Festival de Sant Sebastià

El director mexicà admet que sentia la "fúria agònica de la derrota", quan va afirmar que el certamen s'havia convertit en "subnormal"

Efe
1 min
El director mexicà Arturo Ripstein a Biarritz

El director mexicà Arturo Ripstein ha demanat perdó per les crítiques que va realitzar contra el Festival de Cine de Sant Sebastià; en un carta ha afirmat que van ser motivades per la "ira" i la "fúria agònica de la derrota".

En una entrevista al diari Gara, Ripstein va acusar el festival donostiarra d'haver deixat de ser seriós per convertir-se en "subnormal". També va arremetre contra el jurat del festival i el seu director, José Luis Rebordinos, després que el seu film Las razones del corazón marxés sense reconeixements de la 59a edició de Zinemaldia. "Va parlar la ira. Aquella fúria agònica de la derrota", revela a la carta.

El director explicava que ha tingut "la fortuna" d'haver guanyat molts premis i "la dissort d'haver perdut guardons moltes vegades". Ripstein, per tant, sap que "la profunda emoció del triomf no es compara amb l'agonia de la derrota".

"Em penedeixo de les entrevistes que he perpetrat però em penedeixo molt més de les entrevistes que he ofert", subratllava Ripstein, que no se sent reconegut en les entrevistes quan les llegeix i indica que "irascible" és l'adjectiu que millor el defineix. "Sóc passional. Així són les meves pel·lícules, o això m'agradaria pensar".

Amb aquesta carta, Ripstein dóna per "acabat el penós assumpte", motivat per ser una persona "colèrica". "Faig meves les paraules de Jorge Luis Borges quan va escriure: 'No és que tingui raó, és que sóc així'".

stats