Cinema
Cultura 26/10/2011

Audrey Hepburn torna a Roma

L'exposició acull més de cent fotografies privades dels vint anys que l'actriu va viure a la ciutat, així com vestits i complements de referència de la icona de la moda

Efe
2 min
Audrey Hepburn i el seu marit Mel Ferrer al barri romà d'Eur

RomaRoma acull una exposició dedicada a Audrey Hepburn i relata els vint anys que l'actriu va viure a la Ciutat Eterna, quan es compleixen cinquanta anys del cèlebre Esmorzar amb diamants.

Sota el títol "Audrey a Roma", el Museu de l'Ara Pacis recull més de cent imatges, vestits, les mítiques ulleres de pasta i els mocadors, a més d'enregistraments familiars que mostren la faceta més desconeguda de l'actriu. Un altre dels objectes de referència que s'exposa a la mostra és l'escúter amb què Hepburn i Gregory Peck recorrien la ciutat, al film Vacances a Roma.

"Allò que va ser una imposició, una cosa incòmoda per a la meva família, avui es converteix en una celebració de la meva mare", explicava el fill de l'actriu, Sean Ferrer, en referència a les fotografies que els paparazzi van fer de Hepburn dels anys cinquanta als setanta. Els fotògrafs van "robar" la intimitat de l'actriu i la van captar portant els fills a l'escola, comprant flors o passejant el seu gos Famous. Moltes són imatges inèdites, com remarcava Luca Dotti, fill de l'actriu i un dels comissaris de la mostra.

A més de Vacances a Roma, Audrey Hepburn va rodar Guerra i pau i Història d'una monja a la Ciutat Eterna. El 1968, després de deixar el cinema, l'actriu va instal·lar-se a Roma per dedicar-se als seus fills.

"Ella no es veia com la resta, es veia prima, lletja, amb els peus massa grans i el nas imperfecte, no es sentia gens diva", recordava Sean Ferrer, però la seva elegància natural la va convertir en icona. Els darrers anys, Hepburn també es va dedicar a viatjar per diferents països com a ambaixadora d'Unicef; part de la recaptació obtinguda de l'exposició es destinarà a aquesta organització.

stats