Gastronomia
Cultura 02/03/2011

Ahir va obrir Tickets, el nou restaurant d'Albert i Ferran Adrià a Barcelona

Les reserves només es poden fer per internet i ja tenen 4.000 peticions

Ricard Martín
2 min
Tickets

BarcelonaAhir va obrir les seves portes al públic el molt esperat nou restaurant dels germans Adrià (Albert i Ferran) i Iglesias (Juan Carlos, Borja i Pedro, propietaris del Rías de Galicia), Tickets (Paral·lel, 164). O més aviat seria apropiat dir que ha obert portes per a aquells que hagin fet una reserva: ja tenen tres mesos complets. Com a El Bulli, només es poden fer les reserves per internet: “Vam haver de retirar el telèfon de la web perquè no parava de sonar, era una bogeria. I ja tenim 4.000 reserves fetes a tres mesos vista” explica Sílvia Fernández, responsable de comunicació del restaurant. Els preus també s'han disparat: el preu per menjar a Tickets, que en un principi estava previst que fos d'entre 50 i 60 euros, segons ha explicat Albert Adrià rondarà els 70 o 80 euros. La cocteleria 41 º, connectada amb Tickets, ja fa un mes i mig que funciona i a més de còctels s'hi poden assaborir els snacks d'El Bulli.

L'expectativa està justificada. Com va dir Ferran Adrià al Fòrum Gastronòmic de Girona, “el Tickets serà el cordò umbilical que ens unirà amb la cuina quan El Bulli tanqui”. I tanta és la fal·lera que ha aixecat aquesta obertura, que al carrer Tamarit, just davant del Tickets, han posat una botiga on vendran productes relacionats amb el restaurant.

El propòsit de Tickets, segons va avançar a l'ARA Albert Adrià, és “trobar un llenguatge culinari inspirat en la tapa però que no sigui una tapa tradicional”. Els comensals podran descobrir aquest llenguatge en cinc barres diferent: una de producte calent, una de plats d'avantguarda, una de postres, una de peix i marisc i una de begudes. L'oferta es resumeix en 50 tapes, entre clàssiques i futuristes, com poden ser una empanada gallega de sardinetes o pipes de conill amb allioli escumós.

stats