Cultura 23/02/2012

Balcli's subhastarà un disseny d'Antoni Gaudí

La casa de subhastes traurà a la venda la tapa del pou que hi havia al recinte exterior del temple. L'arquitecte la va dissenyar entre el 1910 i el 1911

Ara
1 min
Tapa del pou de la Sagrada Família

BarcelonaBalcli's subhastarà el pròxim 1 de març la tapa del pou de la Sagrada Família que Antoni Gaudí va dissenyar entre els anys 1910 i 1911. El preu de sortida és de 120.000 euros. La sortida a la venda d'aquesta peça és un fet excepcional. És la primera vegada en deu anys que surt al mercat un disseny de l'arquitecte de la Pedrera, i aquesta tapa de pou, que era al recinte exterior del temple, és probablement l'única peça de la Sagrada Família que es trobava en mans privades.

Gaudí va dissenyar aquesta tapa per evitar que ningú caigués dins el pou. El disseny presenta les característiques formes ondulants de la seva arquitectura. Està formada per tres cors que evoquen la Santíssima Trinitat.

El pou de la Sagrada Família servia per abastir d'aigua les obres del temple, i també es diu que és on van acabar els dissenys i les maquetes de l'arquitecte durant la Guerra Civil. Gerard Alegre, un ferrer que va col·laborar habitualment amb Gaudí, va emportar-se la tapa del pou quan el temple va quedar abandonat durant la guerra per evitar que acabés fosa. La peça va romandre al seu taller fins al 2000. Aleshores, el seu fill, Pere, la va vendre als propietaris actuals.

stats