Moda
Cultura 25/05/2011

El Museu Balenciaga obrirà les portes al juny, després d'una inversió de 30 milions d'euros

Els vestits de Grace Kelly i la col·lecció personal de Givenchy conformen la col·lecció del Cristóbal Balenciaga Museoa, ubicat a Guetaria

Redacció
1 min

BarcelonaEl 10 de juny obrirà les portes al públic el museu dedicat a un dels grans creadors d'alta costura de l'Estat espanyol. El Cristóbal Balenciaga Museoa albergarà les creacions del dissenyador, diferents donacions i un arxiu i vol ser convertir-se en un espai de referència per conèixer l'obra del modista.

Fins a noranta peces, entre vestits i complements, il·lustren la trajectòria professional i vital del dissenyador. Balenciaga va crear per la reialesa i l'aristocràcia europea; destaquen els seus dissenys per Grace Kelly, però també va vestir personatges del món de la cultura i celebritats com Monna Bismarck o Rachel Mellon. Un altre dels elements destacables del fons és la col·lecció personal de Monsieur Hubert de Givenchy.

El museu, ubicat a Guetaria, compta amb tres espais i ha suposat una inversió de 30 milions d'euros. El govern basc ha participat en un 35% (la mateixa inversió de la Diputació Foral de Guipúscoa) i el 30% restant correspon al Ministeri de Cultura. L'Ajuntament de la localitat ha cedit els drets d'ús del sol on s'ubica el museu.

stats