ART
Cultura 23/03/2012

El grafiter Banksy arriba a la casa de subhastes Bonhams de Londres

"No em puc creure que vosaltres, imbècils, compreu aquesta merda", diu una de les obres, que oscil·len entre els 3.000 i els 96.000 euros

Efe
1 min
Obres de Banksy exposades a la casa de subhasta Bonham de Londres / EFE

BARCELONAAlgunes de les obres més icòniques de l'enigmàtic i reivindicatiu artista de carrer Banksy, com 'Leopard and Barcode' o 'Love is in the Air' se subhastaran el proper 29 de març a la casa de subhastes Bonhams de Londres.

Disset treballs de l'artista britànic, amb uns preus que oscil·len entre els 3.000 i els 96.000 euros, es posaran a la venda en una subhasta d'art urbà que també inclou obres del francès Blek li Rat, el britànic D-Face o el nord-americà Shepard Fairey.

El misteri que envolta la figura de Banksy, que mai ha revelat la seva identitat, així com el contundent missatge dels seus grafitis, que s'han convertit en icones anticapitalistes, han augmentat l'interès i la cotització per les seves obres que, paradoxalment, s'han convertit en peces de col·leccionista."Ha estat un procés natural. La gent veia els seus grafitis als carrers i reconeixia el seu sentit de l'humor i el missatge que contenien. Llavors es van començar a col·leccionar i a subhastar-se perquè la gent volia tenir aquestes obres de carrer a casa seva", ha dit Gareth Williams, responsable d'art urbà de Bonhams.

No obstant això, l'obra més provocadora de tota la col·lecció és 'Morons', una pintura de Banksy on es representa la subhasta d'un quadre amb la frase "No em puc creure que vosaltres, imbècils, compreu aquesta merda".

stats