ART
Cultura 30/05/2012

Barceló, Muntadas i Evru, a favor de l'autodeterminació del Sàhara Occidental

A l'octubre participaran a la sisena edició del festival Artifariti, que té lloc als campaments de refugiats

Efe
1 min

BarcelonaEls artistes Miquel Barceló, Antoni Muntadas i Evru, entre altres, participaran en la sisena edició del festival Artifariti, que tindrà lloc a l'octubre en els campaments de refugiats sahrauis a Tindouf (Algèria) i que pretén reivindicar l'autodeterminació del Sàhara Occidental per mitjà de l'art.

La presentació d'aquest esdeveniment ha tingut lloc avui a la Fundació Tàpies de Barcelona amb l'assistència de l'artista Evru (abans Zush), que ha mostrat el seu projecte 'El llibre de les places', realitzat expressament per a Artifariti i que aborda l'inici de la Primavera Àrab en el campament sahraui de la dignitat, anomenat 'Gdeim Izik'.

Al costat de Barceló, Muntadas i Evru participaran en aquest esdeveniment els artistes Isidoro Valcárcel Medina, Esther Ferrer, Gao Brothers, Santiago Sierra, Democràcia, Gilles Fontolliet, Mohammad Shaqdih, Los Torreznos, Andreas Kaufmann, Alain Ayers, Daniel G. Andujar, Left Hand Rotation i Tom Hall.

A aquests creadors se sumarà, des d'Alger, l'anomenat "autobús de l'art", que portarà artistes africans i els seleccionats en convocatòries paral·leles, com la de 'Pensart' i la del mateix festival.

Artifariti inclourà també una trobada internacional d'estudiants universitaris, seminaris sobre art i cultura de la pau, i sobre tecnologies de comunicació i tallers didàctics. Isidro López-Aparicio, comissari artístic d'Artifariti 2012, ha assenyalat que l'objectiu del projecte és "recordar la necessitat de permetre exercir el dret a l'autodeterminació al poble del Sàhara Occidental".

stats