CULTURA
Cultura 11/04/2012

Barcelona serà la Capital de la Cultura Catalana el 2014, Vilafranca del Penedès el 2015 i Vic el 2016

Aquest any ho és Tarragona i el que ve ho serà Ripoll. La capitalitat vol ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes

Acn
1 min
Diagonal verda i el Parlament a Glòries

BarcelonaBarcelona ha estat designada Capital de la Cultura Catalana l'any 2014, mentre que Vilafranca del Penedès ho serà el 2015 i vic el 2016, ha anunciat avui el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela. Tarragona té adjudicada la capitalitat durant aquest any i el que ve serà Ripoll qui representi la cultura i la llengua catalanes.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català i té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural d'aquest territori i promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.

La capitalitat de Barcelona el 2014 tindrà tres àmbits d'actuació: la ciutat de Barcelona, la resta de Catalunya i àmbit lingüístic català i l'àmbit internacional. La candidatura de Vilafranca del Penedès 2015 va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics de l'ajuntament i ha tingut una massiva adhesió ciutadana. La Festa Major de Vilafranca, reconeguda com a 'Festa patrimonial d'Interès Nacional', és un dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.

stats