DANSA
Cultura 04/08/2011

Barcelona balla de nou al ritme del Dansalona

Onze sales de Barcelona coordinen les seves programacions per oferir dansa durant l'agost i setembre

Laura Serra
2 min
EL lago de los cisnes

BARCELONAPer segon any consecutiu, onze sales de Barcelona s'han posat d'acord per coordinar la seva programació de dansa durant els mesos de juliol i agost. L'edició anterior del Dansalona es va tancar amb 27.000 espectadors i un 55% d'ocupació de les sales –"equiparable a qualsevol mes de l'any", destacava el director del Mercat de les Flors, Francesc Casadesús, un dels impulsors–, així que la bona acollida ha fet ampliar l'oferta d'aquest estiu.

Des de la Festa Major de Gràcia i fins a la Mercè s'oferiran una vintena d'espectacles de dansa de tots els estils. L'associació de teatres privats ADETCA apadrina la proposta junt amb el Mercat de les Flors, tot i que l'esforç de programació l'assumeix cada teatre. Casadesús, de fet, va dir que no es tracta d'un festival, perquè no té director ni pressupost (tot i que té ajudes de l'ICIC i l'ICUB per valor de 60.000 euros), però va assegurar que ha quedat una proposta "coherent", amb oferta d'espectacles de creadors més underground, apostes més comercials –o fins i tot turístiques– de flamenc o clàssica, i tant en sales grans com alternatives. L'objectiu és donar visibilitat a la dansa catalana "almenys un mes a l'any", va dir Casadesús, i veure "que el públic, si se li dóna l'oportunitat, hi és".

La programació començarà a La Caldera amb Minimón, dins la festa Major de Gràcia. Somorrostro al Condal i l'última premiada amb el Ciutat de Barcelona Mar Gómez amb Aquí amanece de noche a La Villarroel, seran les grans apostes de l'agost. Al setembre, el gruix de la programació començarà amb The Vinegar Dances a l'Almeria Teatre, Todos los grandes tienen problemas de piel i G.U.A.U. a L'Antic teatre, Sola a la Beckett, l'infantil Happy Ha-Ha al Gaudí, al Sat! els irlandesos Croi Glan Integrated actuaran al Sat!, al Tívoli Alicia Alonso presentarà El llac dels Cignes i el Tantarantana acollirà de nou el Cicle de Dansa i Teatre Físic amb set espectacles. Per la Mercè, Montse Colomé i Leo Castaldi incitaran a un ball participatiu.

Les dues apostes noves del Dansalona, que es faran al setembre, són un cicle de cinema de ball a la plaça Margarida Xirgu i quatre recorreguts per Barcelona que uniran els centres de creació i exhibició de dansa.

stats