Museus
Cultura 24/03/2011

Un museu fet d'enginy

El Miba s'ha ubicat a l'antiga seu d'ICV al carrer Ciutat, i acull prototips, idees de futur i objectes propers a l'absurd

Efe
2 min
Una visitant del Miba

BarcelonaUn despertador que salta per evitar que se'l pugui apagar amb un cop, fulls de paper arrugat per fer un currículum que acabarà a la paperera o torretes amb rodes per buscar el sol. Són alguns dels invents –dels més enginyosos als més absurds– que es poden trobar en un nou museu de les idees i els invents de Barcelona, el Miba.

Ubicat a l'antiga seu d'ICV al carrer Ciutat, el museu de les idees i els invents és un projecte liderat per l'inventor Pep Torres. En prop de 600 metres quadrats conviuen des de prototips, com el frontal de la Vespa ideada pels germans Bel, fins a "les bones idees" a l'espai Reflexionarium (s'hi accedeix a través d'un tobogan): pulseres per detectar la radiació solar i evitar cremades, bosses de plàstic que serveixen com a dutxa per a excursionistes o la bàscula dels famosos, que marca un pes entre el de l'Abella Maya i Falete.

Més enllà dels objectes propers a l'absurd, el museu inclou invents amb una forta càrrega social i que podrien ser factibles en un futur proper, com la mumless clinique, un dispositiu que evitarà la gestació a l'úter matern, o la mitja de niló que mai es trenca.

"L'important no són els invents del passat, com la primera rentadora, sinó veure el futur, estimular el visitant i les persones que tinguin idees o projectes, que pensin: jo també jo faré!", ha explicat Torres.

El Miba s'ha posat en marxa sense subvencions públiques i ha tingut un cost de 350.000 euros. "Resultaria frívol demanar 6.000 euros per instal·lar un tobogan quan hi ha tanta gent a l'atur", ha explicat Torres. Observar les idees que el museu alberga des de l'entrada, a través d'un periscopi, o apropar-se als lavabos on els d'El Tricicle riuen dels genitals del visitant formen part de l'aventura.

stats