Art
Cultura 12/12/2011

Les col·leccions privades d'art contemporani de Barcelona s'exposen a la Fundació Godia

La mostra, que es podrà veure fins al març, reuneix peces d'artistes contemporanis com Joseph Beuys, Robert Mapplethorpe i Anish Kapoor

Efe
2 min
L'obra de Zeng Fanzhi a la mostra 'Barcelona col·lecciona'

Obres de Joseph Beuys, Robert Mapplethorpe, Bill Viola i Cindy Sherman s'exposaran fins al mes de març a la Fundació Godia, en el marc d'una mostra que reuneix les principals col·leccions privades d'art contemporani de Barcelona.

Sota el nom de Barcelona col·lecciona, l'exposició està formada per 58 peces i pretén "celebrar l'aparició els últims anys a Barcelona d'una nova generació de col·leccionistes oberta a totes les tendències de l'art dels nostres dies, amb vocació internacional", com ha assenyalat la directora de la Fundació Godia, Sara Puig.

La globalització del món de l'art, les noves comunicacions, internet, el fenomen Macba i la transformació de Barcelona han propiciat aquest nou tipus de col·leccionista, segons Puig, que "viatja per conèixer les noves tendències artístiques en diferents països".

La mostra s'estructura en diferents àmbits temàtics i s'inicia amb el minimalisme, com l'escultura feta a partir de sis fluorescents de l'artista nord-americà Dan Flavin o el llibre One Million Years, de l'artista On Kawara. En temàtica de Guerra, destaca l'obra de Jannis Kounellis, feta amb objectes i materials de deixalles que representen els vestigis de l'home; el concepte Soledat s'expressa a través de la reconeguda instal·lació de Joseph Beuys Ein-Stein-Zeit (1984).

La pintura de matèria de Zhang Huan feta amb cendres de temples budistes (El tigre lliure torna a les muntanyes, 2009) és la portaveu de l'Expressionisme, i les instantànies de Mapplethorpe protagonitzades per una jove nua i lligada amb cordes ho són de l'Erotisme. Obres d'Eduardo Chillida, Zaha Hadid i Thomas Ruff s'exposen a l'àmbit d'Espai i Arquitectures.

La dona ocupa "l'espai que se li havia negat al llarg dels segles, amb noves interpretacions de temes clàssics, com la maternitat" i és vista per les artistes Cristina Iglesias, Sophie Calle i l'escultor Anish Kapoor, del qual s'exhibeix una peça simbòlica: l'interior d'un úter.

stats