Música
Cultura 06/03/2012

El Barnasants connecta les músiques catalanes i occitanes

El festival programa aquesta setmana a Barcelona tres concerts d'artistes occitans i un del Conjunt Badabad'Oc, un grup format per músics catalans i occitans

Ara
1 min
Nadau

BarcelonaEls catalans Carles Belda i Joan Garriga comparteixen amb els occitans Gigi i Stefano de Lou Seriol el Conjunt Badabad'Oc, que presentarà l'espectacle 'Ò.K! Brigada Internacional' al festival de cançó d'autor Barnasants el 10 de març. L'espectacle és una coproducció de Barnasants al costat del Festival Interregional de les Cultures Occitanes d'Estivada de Rodés i el festival de música occitanocatalana Sèm i Serem.

Aquesta producció, que s'estrena en Barnasants, és un dels quatre concerts amb els quals el festival català pretén potenciar l'intercanvi artístic entre els dos costats del Pirineu. La formació Nadau (dimecres), l'històric cantautor rocker Joan-Marc Leclercq (dijous) i la cançó d'autor renovada de Primaël i Los de Tiwiizi (dissabte) són les tres propostes occitanes que programa aquesta setmana Barnasants.

Per estabilitzar aquest intercanvi cultural entre Catalunya i Occitània, Barnasants ha signat avui un acord de cooperació amb els dos festivals musicals occitans. Aquest acord permetrà posar en marxa produccions com 'Ò.K! Brigada Internacional' i facilitarà la inclusió d'artistes occitans en Barnasants. Durant la firma de l'acord, els responsables dels tres festivals han expressat el seu suport a la manifestació a favor de l'estatut legal per a l'occità que se celebrarà a Tolosa el 31 de març.

stats