Música
Cultura 19/12/2011

El Barnasants oferirà 100 concerts i apunta a llatinoamèrica

Sanjosex inaugurarà el festival, que arrencarà el 26 de gener i es clausurarà a l'abril amb un concert a l'Uruguai, primera pedra d'una Biennal Catalunya-Uruguai

Laura Serra
2 min
La presentació del Barnasants 2012

BarcelonaAmb un pressupost que no arriba als 500.000 euros, el Barnasants ha tornat a fer màgia i ha presentat gairebé un centenar de concerts, que se celebraran del 26 de gener al 7 d'abril en 17 espais de Barcelona i rodalia. És precisament l'edició 17 d'aquest festival dedicat a la cançó d'autor, que torna a mirar cap a l'estranger per exportar el seu ADN a fora. Aquest any es tanca el certamen amb un concert a l'Uruguai on es presentarà un disc dedicat a Mario Benedetti que es va gestar en l'edició passada, i que encetarà una col·laboració que serà bianual i que ha de permetre fer servir Montevideo de plataforma d'arribada dels catalans a l'Amèrica de Sud i viceversa.

Més enllà d'aquest projecte, el Barnasants té un programa voluminós que compta amb Sanjosex al capdavant, perquè encetarà la mostra i gravarà disc nou, els concerts especials dels 'fills del Barnasants' com Dani Flaco, El Niño de la Hipoteca cantant en català i Cesk Freixas junt amb Pau Alabajos, noves sensacions com Senior i el cor brutal o Pulpopop, Obrint Pas que enregistrarà un acústic, entre altres propostes interessants com la de Marc Parrot, l'antològic de Miquel Pujadó o l'òpera de temes combatius de Sergi Gimenez Carreras. De convidats, Jabier Muguruza presentarà nou disc, així com Martirio. També passaran pel festival Pedro Guerra, Javier Ruibal, Amancio Prada i Javier Krahe, entre altres.

El Barnasants manté els lligams amb dos festivals que els donen peu a fer vitrines estrangeres. Del Club Tenco, aquest any conviden el veterà Franesco de Gregori, el melòdic Gino Paolini i Giorgio Conte (germà de Paolo). I d'Occitània vindrà Joan-Marc Leclercq, Nadau, Primael e los del Tiwizi i es farà un concert que mesclarà el Belda i Joan Garriga amb dues veus occitanes com Gigi i Stefano de Lou seriol i el Conjunt Badabad'Òc.

stats