ART
Cultura 20/03/2012

París exposa la bellesa i fascinació que provoca el regne animal

L'exposició 'Bellesa animal. De Dürer a Jeff Koons' del Grand Palais inclou obres de Rembrandt, Géricault, Pompon, Goya, Picasso, Delacroix i Giacometti

Efe
1 min
'Caniche', 1991 de Jeff Koons

PARÍSLa fascinació que el regne animal exerceix a artistes i naturalistes, resumida en 120 obres mestres creades a Occident entre el Renaixement i l'actualitat. L'exposició es titula 'Bellesa animal. De Dürer a Jeff Koons' i obrirà les seves portes aquest dimecres a les galeries del Grand Palais de París.

La mostra explora la relació entre art i ciència, i l'evolució de la relació dels humans amb els animals i els prejudicis que hi ha, així com explora el concepte de bellesa animal. Segons la comissària de l'exposició, Emanuelle Héran, "és molt diferent un cavall pintat per Géricault a principis de segle XIX als que va esculpir Degas al final del XIX i principis del XX". L'exposició abasta sis segles, i és la primera mostra exhaustiva i d'envergadura que es fa sobre aquest tema.

Serà una ocasió per admirar la 'Tête de cheval blanc' ('Cap de cavall blanc') de Géricault al costat de l''Ours 'blanc' (Ós blanc) de Pompon o prodigioses obres de Rembrandt, Goya, Picasso, Delacroix, Van Gogh i Giacometti.

stats