CINEMA
Cultura 04/02/2012

Mor l'actor Ben Gazzara

El polifacètic i carismàtic intèrpret nord-americà a conseqüència d'un càncer de pàncrees a Nova York als 81 anys. Va participar en pel·lícules com 'Anatomia d'un assassinat', 'L'assassinat del corredor d'apostes xinès' i 'Opening night'

Ara
1 min
Ben Gazzara, a 'L'assassinat del corredor d'apostes xinès'

BARCELONAThe New York Times ha confirmat aquesta matinada la mort de Ben Gazzara, actor polifacètic i de gran carisma nascut a Nova York l'any 1930. Alumne de la famosa escola Actors Studio, on passarien estrelles com Al Pacino o Marlon Brando, les primeres feines de Gazzara van ser al món del teatre, i no debutaria a la pantalla gran fins a l'any 1957, a The Strange One. Dos anys més tard el nom de Gazzara es faria ben popular gràcies a Anatomia d'un assassinat, d'Otto Preminger.

Gazzara va participar a l'adaptació teatral de La gata sobre la teulada de zinc, d'Elia Kazan, però finalment seria Marlon Brando l'escollit per a l'adaptació cinematogràfica. Va compaginar els papers cinematogràfics amb el teatre i aparicions a la petita pantalla –com a la sèrie Run for your life–, però seria l'amistat amb John Cassavetes la que donaria fruits més saborosos: tres de les pel·lícules més recordades del director nord-americà van comptar amb magnífiques interpretacions de Gazzara, Marits (1970), L'assassinat del corredor d'apostes xinès (1976) i Opening night (1977).

L'any 2005, Ben Gazzara va rebre el premi a la trajectòria al festival de Sant Sebastià.

stats