Música
Cultura 28/03/2012

La sala Apolo cancel·la el polèmic concert del raper jamaicà Sizzla

La Generalitat va desaconsellar als gestors la celebració del concert. Sales de València i Madrid han cancel·lat les actuacions del músic jamaicà, conegut pel contingut homòfob de les lletres d'algunes cançons.

Efe
2 min
El raper jamaicà Sizzla Kalonji

BarcelonaLa Sala Apolo ha anunciat aquest dimecres a la seva web la cancel·lació del concert del raper jamaicà Sizzla.

El contingut de les lletres havia alertat la Fiscalia i els Mossos d'Esquadra i havia aixecat molta polèmica social davant la possibilitat que suposessin un delicte d'incitació a l'odi, la violència o la discriminació per raons d'orientació sexual o identitat de gènere. El raper jamaicà ja ha vist anul·lats els concerts que tenia previstos a Madrid, Màlaga i València.

El secretari de Família de la Generalitat, Ramon Terrassa, va desaconsellar als gestors de la sala Apolo la celebració del concert del jamaicà, conegut per les seves lletres de caire homòfob, si no podien garantir que el cantant no interpretarà cançons discriminatòries.

Segons han explicat a Efe fonts de la secretaria de Família, Terrassa va comunicar als responsables de la sala, els quals s'havien dirigit a la Generalitat per informar de la celebració d'aquest concert el 12 d'abril, l'existència de lleis contràries a la difusió de continguts que incitin a l'odi i a la discriminació, però també els va informar que no era competència del departament de Benestar i Família autoritzar el concert.

En aquest sentit, van remarcar que la consulta per part dels promotors no suposava "de cap manera" una autorització per part de la conselleria, que, d'altra banda, va informar a la Fiscalia de la celebració d'aquest espectacle, per si en el seu transcurs s'interpretaven temes que incitessin a l'odi.

La sala Apolo va demanar a la Generalitat que es pronunciés sobre la legalitat del concert de Sizzla Kalonji després que 37.000 persones hagin signat una petició perquè se suspengués pel contingut homòfob dels seus temes.

El raper jamaicà Sizzla no actuarà tampoc a les Escoles San José de València, ni a les sales Arena i Kapital de Madrid, segons van informar els responsables d'aquests recintes, que van decidir no acollir el concert després de la campanya promoguda des de la plataforma cívica Actuable en contra de les seves actuacions a Espanya.

Segons van explicar els gestors de la Sala Apolo, van remetre a la conselleria de Benestar i Família el contracte de l'esdeveniment, signat per l'artista i el promotor, on s'especificava i s'exigia la no-inclusió de cançons amb contingut homòfob ni d'incitació a l'odi o la violència, així com la llista signada de cançons que compondran el repertori complet.

Amb aquesta informació, l'administració va assegurar que "no hi havia motiu per dubtar de la legalitat del concert", segons ha aclarit la promotora del concert, Roots & Vibes, en un comunicat que la sala Apolo ha penjat en la seva pàgina web, afirmació que ara Família ha puntualitzat.

stats