Cultura 20/09/2013

El creador d''Oliver i Benji' visitarà el Saló del Manga de Barcelona

El dibuixant japonès Yoichi Takahashi estarà present a l'edició d'enguany del Saló, que se celebrarà del 31 d'octubre al 3 de novembre

Efe
1 min
Yoichi Takahashi entrega un dibuix original de l'Oliver Aton al president del Sabadell, Joan Soteras

BarcelonaEl dibuixant japonès Yoichi Takahashi, creador dels coneguts personatges Oliver i Benji, visitarà el XIX Saló del Manga de Barcelona, que se celebrarà del 31 d'octubre al 3 de novembre al recinte firal de Montjuïc, i que dedicarà especial atenció a la relació entre l'esport i l'animació. La sèrie 'Campions: Oliver i Benji', originalment denominada 'Captain Tsubasa', es va popularitzar els anys 80 i 90 del segle passat, encara que el seu autor ha reprès els personatges en èpoques posteriors.

Yoichi Takahashi (Tòquio, 1960), considerat un dels mestres del manga contemporani, va presentar 'Capità Tsubasa' el 1981 en la popular revista 'Weekly Shônen Jump'. L'èxit d'aquest manga, que va contribuir al 'boom' del futbol al Japó, va fer que s'adaptés per a la sèrie d'animació que va popularitzar els personatges d'Oliver Atom, Benji Price i Mark Lenders a tot el món.

El manga es va acabar el 1989, encara que l'autor va reprendre els personatges a 'Captain Tsubasa World Youth' (1994), 'Captain Tsubasa: The Road to 2002' (2001) i 'Captain Tsubasa: Golden-23' (2005), entre altres sèries i especials.

stats