Cultura 18/02/2012

Bernardo Laniado-Romero, nou director del Museu Picasso de Barcelona

El nou responsable del centre va dirigir el Museu Picasso de Màlaga entre el 2004 i el 2009

Ara
1 min

BarcelonaLa candidatura de Bernardo Laniado-Romero (Guayaquil, Equador, 1964) ha resultat vencedora del concurs convocat per substituir Pepe Serra al capdavant del Museu Picasso de Barcelona, segons ha informat l'ICUB en un comunicat. Pepe Serra va abandonar la direcció del museu picassià el passat novembre per dirigir el MNAC.

La comissió d'experts formada pel crític i historiador de l'art Daniel Giralt-Miracle Vicent Todolí, exdirector de la Tate Modern de Londres, la historiadora de l'art Marilyn McCully, Brigitte Léal, directora adjunta del Centre Pompidou de París, Josep Lluís Alay, director de Patrimoni, Museus i Arxius de l'Institut de Cultura de Barcelona, Llucià Homs, el director de Promoció dels Sectors Culturals de l'Institut de Cultura de Barcelona i Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró de Barcelona ha seleccionat la proposta de Laniado-Romer entre les 15 que es van presentar a la convocatòria.

Laniado-Romer es va formar a l'School of Arts and Sciences de la New York University, va ser coordinador general del projecte del Museu Picasso de Màlaga des del 1998 fins al 2001. Aleshores va ser nomenat adjunt a la direcció fins al 2004, quan va substituir Carmen Giménez al capdavant de la pinacoteca. El 2009 va presentar la seva dimissió per motius professionals.

stats