Art
Cultura 16/07/2012

Una obra que farà visible el 25% d'aturats, a la Biennal d'Art de Venècia 2013

L'artista visual Francesc Torres, la cineasta Mercedes Álvarez i el comissari Jordi Balló fan equip per representar Catalunya i les Illes Balears

Ara
1 min
L'equip guanyador, amb el jurat

BarcelonaEl projecte '25%', una obra de producció de l'artista visual Francesc Torres i la cineasta Mercedes Álvarez, comissariat per Jordi Balló, serà el representant de Catalunya i les Illes Balears de la 55a edició de la Biennal d'Art de Venècia l'any 2013, en el marc dels 'Eventi Collaterali'. L'obra estarà dedicada als artistes aturats, tal com ha explicat Jordi Balló, i vol trencar el prejudici que "el món de la gent que pateix més la crisi i el de l'art contemporani són incomunicables". El pressupost del projecte serà de 520.000 euros, la meitat del pressupost del 2009. "Aquest projecte de nova creació intentarà crear i impulsar una nova situació per veure que no s'ha d'acceptar aquest prejudici", ha assegurat Balló. Per això, el món de la gent aturada serà el protagonista principal i es confrontarà aquest món amb el de l'art contemporani. "Aquesta és una de les línies fortes del projecte", ha assenyalat Balló. De fet, la idea parteix de 10 persones sense feina que cobreixen un espectre social el més ampli possible. La idea és que Torres i Álvarez desenvoluparan el projecte artístic a través de la convivència amb cadascun d'ells.

El comissari del projecte també ha destacat que el projecte lluita contra "la idea de fer invisible una situació que afecta una quarta part de la població i que un ja pot pensar que es viu tranquil·lament amb aquest món".

stats