CINEMA
Cultura 08/03/2011

Bigas Lluna fitxa Leonor Watling per a la seva candidatura a l'Acadèmia del Cinema espanyol

El realitzador català es presentarà en terna amb l'actriu Leonor Watling i el director de producció Yousaf Bokahri. Entre els seus objectius està calmar els ànims i internacionalitzar el cinema espanyol

Redacció
2 min
El realitzador Bigas Luna

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El realitzador català Bigas Lluna ha oficialitzat avui la seva candidatura a president de l'Acadèmia de Cinema d'Espanya, càrrec pel qual es presentarà en terna amb l'actriu Leonor Watling i el director de producció Yousaf Bokahri. El realitzador de Jamón, Jamón i La teta i la lluna és, de moment, l'únic candidat per a unes eleccions convocades per al 10 d'abril i que tancaran les seves llistes el 18 de març, un procés que es va iniciar després de la polèmica dimissió de l'actual president Álex de la Iglesia pel seu desacord amb la llei Sinde.

La candidatura de Bigas Luna ja s'havia donat a conèixer de manera no oficial al febrer, però no els seus companys de terna: la cantant i actriu Leonor Watling (Hable con ella, Lope) i un membre de l'actual junta directiva de l'Acadèmia, Yousaf Bokhari, que ha treballat en Balada trista de trompeta, entre altres produccions.

Bigas Luna, que complirà 65 anys el dijous, va reconèixer fa setmanes el seu interès per internacionalitzar el cinema espanyol i, com a bon erotòman, donar un toc "sexi" a l'Acadèmia: "Crec que puc ajudar al fet que l'Acadèmia d'una major projecció al cinema espanyol a nivell europeu i internacional. Explotar la cultura espanyola com a marca, perquè és una imatge molt potent", va manifestar el director.

Si finalment és escollit president, Luna se sumaria a una llista que va inaugurar José María González Sinde i a la qual, cronològicament, s'han anat sumant Fernando Trueba, Antonio Giménez-Rico, Gerardo Herrero, José Luis Borau, Aitana Sánchez-Gijón, Marisa Paredes, Mercedes Sampietro, l'actual ministra de Cultura Ángeles González-Sinde i Álex de la Iglesia.

Luna es va plantejar presentar-se a aquestes eleccions per suggeriment intern de l'Acadèmia. "Van ser tres grups de gent que no es coneixia entre si", va explicar el director català, que arriba amb intenció de calmar els ànims:"Últimament hi ha hagut molt rebombori mediàtic, però l'Acadèmia és un lloc ben muntat i pacífic", va expressar.

Si Álex de la Iglesia va poder rodar simultàniament a la seva presidència Balada triste de trompeta, Bigas Luna aspira a tirar endavant el seu proper projecte: la història apocalíptica de Segon origen, que rodarà en 3D basada en la novel·la Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo. "Pots dedicar-li a l'Acadèmia tot el temps que vulguis i organitzar els Goya és un treball difícil, però la meva feina és dirigir pel·lícules", confessava el realitzador

stats