Música
Cultura 17/07/2012

El nou Bob Dylan, 'Tempest', sortirà l'11 de setembre

Serà el disc número 35 de la seva carrera, en l'any en què s'han commemorat els 50 anys del seu debut discogràfic

Efe
1 min
Bob Dylan va inaugurar ahir amb el seu esperat concert el Festival de Cap Roig.

Barcelona'Tempest', el disc número 35 en la carrera de Bob Dylan, sortirà a la venda el proper 11 de setembre amb deu noves cançons signades pel cantautor més cèlebre dels EUA, segons ha informat avui la seva discogràfica.

El llançament d'aquest àlbum d'estudi es produirà l'any en què se celebra el 50 aniversari de la publicació del seu debut discogràfic, 'Bob Dylan' (el 19 de març de 1962), i arribarà després del llançament d'un recent disc doble, 'Chimes of Freedom', que recull les versions que artistes tan cèlebres com Adele, Sting o Elvis Costello han fet de les seves cançons.

Als seus 70 anys, la creativitat de Robert Zimmerman segueix incombustible i, a més de la composició, ha tornat a fer-se càrrec de la producció com a Jack Frost, pseudònim que ja va fer servir a 'Under the Red Sky' (1990) i va repetir en els seus últims discos: 'Time Out of Mind' (1997), 'Love and Theft' (2001), 'Modern Times' (2006), 'Together Through Life' (2009) i el previ 'Christmas in the Heart' (2009).

Encara que Sony Music no ha donat més detalls sobre el nou treball, se sap que l'artista ha utilitzat instrumentació mexicana, d'acord amb unes declaracions recents d'un dels seus col·laboradors, el músic hispà David Hidalgo, de la banda Los Lobos.

A més de ser membre del Saló de la Fama del Rock and Roll, diversos premis avalen la seva sòlida i extensa carrera, entre ells nombrosos Grammy, un Oscar de l'Acadèmia de Cinema de Hollywood, el Premi de Música Polar (considerat el Nobel de la música) i el Príncep d'Astúries de les Arts, que va rebre el 2007.

stats