Cultura 29/10/2011

Bojos pel 'manga' malgrat la crisi, en l'última edició del saló a la Farga de l'Hospitalet

Els 'otaku' han fet les cues que han calgut, molts d'ells disfressats, per entrar al recinte i per aconseguir autògrafs

Acn
2 min
Assistents al Saló del Manga. La majoria van disfressats / JORDI PIZARRO

L'Hospitalet de LlobregatLa bogeria pel 'manga' ha tornat a fer-se evident aquest dissabte, amb les cues que han fet els otaku per entrar al saló que cada any reuneix els seus autors i còmics preferits a la Farga de l'Hospitalet. Aquest any, precisament, és el darrer que la trobada es fa en aquest recinte.

Els assistents fidels al saló, molts dels quals hi van disfressats, no han fallat, i han tornat a l'Hospitalet a retrobar-se amb amics que han fet al saló i que només veuen un cop l'any, en aquest escenari.

En aquesta edició, el saló compta amb l'il·lustrador Hiroshi Hirata i el director Keiichi Hara (Doraemon) entre d'altres.

Els assistents a l'esdeveniment duen perruques vistoses, espases d'espuma i vestits amb colors molt vistosos. No és carnaval, però la influència del Halloween es nota. Durant setmanes han preparat les disfresses inspirades en els seus personatges de còmic favorits. També n'hi ha de morts vivents, un gènere que des de l'any passat s'ha reforçat gràcies, en part, a la versió televisada de The Walking Dead.

"Et disfresses perquè dones a entendre que t'agrada molt un personatge, que l'adores i que et vols transformar en ell", explica Marisol Càceres, una jove de Santa Perpètua de Mogoda que s'ha citat amb diferents amics al saló per gaudir de la seva afició, sobretot del detectiu Conan i de Bola de Drac. La seva amiga, l'Iris Vidal, confessa que l'afició pel món del còmic és una herència: "El manga m'atrau des de petita, el meu germà m'hi va introduir i m'hi vaig aficionar, dec tenir entre trenta cinc o quaranta còmics a casa", assegura.

La Laura de la Lama ve de Sevilla, i aquest cop és el setè any que decideix fer un cop de cap, agafar el tren i plantar-se a L'Hospitalet, disfressada, a més: "Vaig vestida de Fènix de Gel, és un personatge d'un videojoc que m'agrada, el League of Legends, i duc un ou que representa quan em transformo, i unes ales que es despleguen", explica aquesta eixerida noia de 21 anys que ha vingut sola però es trobarà amb diversos amics de diferents punts de l'Estat.

Com ella, molts dels assistents s'han organitzat per quedar-se a dormir a casa d'un amic o un altre. Molts d'ells són joves i el seu giny els fa buscar maneres econòmiques per permetre's un viatge que en condicions normals podria suposar una forta despesa, però el menjar ràpid i econòmic i l'allotjament a casa d'algun company permet abaratir l'experiència.

Els més aclamats

Les novetats editorials ho tenen difícil per lluitar amb la tradició arrelada en certs mercats. Els que han tingut adaptacions televisives d'èxit, com Bola de Drac i el Doctor Slump es converteixen en una de les peticions més corrents: "Son dos manga tradicionals de casa nostra, que hem vist des de petits a TV3 i que ara es tornen a emetre al canal 3xl", explica una de les treballadores de l'editorial Planeta, que reconeix que amb la crisi esperaven una menor afluència de visitants, com va passar al Saló del Còmic de Barcelona. El manga, però, defuig la crisi.

stats