MÚSICA
Cultura 27/10/2011

Bono estaria "encantat" de no fer més discos amb U2

El líder d'U2 continua qüestionant públicament el futur de la banda irlandesa i afirma que estaria encantat que 'No Line on the Horizon' fos l'últim disc del grup

Ara
2 min
U2

BarcelonaBono, ha insinuat que U2 podrien no publicar més discos. "Estaríem encantats d'acabar amb No Line on the Horizon", va dir el líder del grup irlandès a Toronto, segons recull la revista nord-americana Rolling Stone. Immediatament va afegir, però, que això era poc probable: "Ho dubto", va dir. Tot i que aquest disc no va ser un èxit comercial, la gira de presentació que el va seguir, el 360º Tour, va ser la gira més rendible de la història.

Bono és a la ciutat canadenca presentant al Festival Internacional de Cinema de Toronto From the Sky Down, un documental sobre la gènesi del disc Achtung Baby (1991), que enguany celebra el 20 aniversari.

Sobre aquest aniversari, i en relació a la cita de la lletra de God II –tema inclòs a Rattle and hum (1988)– "You glorify the past when the future dries up" (glorifiques el passat quan el futur s'ha assecat), Bono va afirmar: "No estic segur que el futur no s'hagi assecat ja".

"Irònicament, en ser forçat a mirar enrere cap a aquest període, això em recorda com podem ressorgir en la següent fase", va dir Bono. Achtung Baby, un dels discos de més èxit del grup i disc clau de la dècada dels 90, va sortir després del citat Rattle and hum, pel qual U2 van rebre crítiques negatives. "I això no significa que t'hagis de posar unes ulleres de soldador o disfressar-te de dona. Reinventar-se és molt més profund que això".

"És possible que tingueu notícies nostres l'any que ve –va dir The Edge (guitarra)– però és igualment possible que no. "Tenim moltes cançons noves, algunes d'elles de les millors que hem fet mai", va afegir Bono. "Però tinc ganes de dedicar una mica de temps a perdre'm en la música. Tinc ganes d'agafar els fills i la meva dona i desaparèixer amb el meu iPod nano, alguns llibres i la guitarra acústica".

stats