Cultura 07/06/2011

Vicente Todolí, l'exdirector de la Tate Modern, nomenat president de la comissió del Centro Botín

Està previst que el Centre Botín d'Art i Cultura obri les portes al front martítim de Santander el 2014. La fundació hi invertirà 60 milions d'euros i 7 milions d'euros anuals per al seu funcionament.

Efe
2 min
Marcelino Botín, flanquejat per l'arquitecte Renzo Piano, saluda Vicente Todolí

BarcelonaVicente Todolí, exdirector de la Tate Modern de Londres, ha sigut nomenat director de la Comissió artística del Centre Botín d'Art i Cultura, que la Fundación Botín espera inaugurar l'estiu del 2014 al front marítim de Santander.

La incorporació de Todolí (València, 1958) s'ha anunciat avui durant una reunió celebrada entre els membres de la Fundación Botín i de les institucions de Cantàbria, durant la qual l'arquitecte italià Renzo Piano ha presentat l'estat del projecte i els aspectes que encara estan per definir, en els quals l'autor del Museu Pompidou de París està treballant des de fa mesos. A la reunió, hi han assistit el president de la Fundació, Emilio Botín, les representants del patronat Carmen i Paloma Botín, el president de Cantàbria en funcions, Miguel Ángel Revilla, l'alcalde de Santander, Íñigo de la Serna, i el president de la Autoritat Portuària, Juan José Sota. Els representants de la Fundació i de les institucions han mostrat el seu convenciment que la construcció d'aquest centre, a qui la major fundació privada d'Espanya invertirà 60 milions d'euros i 7 milions d'euros anuals per al seu funcionament a partir del 2014, suposa una oportunitat històrica per a Santander. Per això, les autoritats han manifestat el seu compromís amb el projecte i la seva intenció d'impulsar els processos administratius que permetin inaugurar l'estiu del 2014. Si tot avança segons el previst i es van fent els passos necessaris, la presentació pública del projecte tindrà lloc al mes de setembre, segons ha anunciat Emilio Botín. Renzo Piano ha mostrat un centre pioner en la seva integració en l'entorn i avantguardista en el disseny, amb unes instal·lacions artístiques que el faran referent en el món de l'art a nivell internacional i completament obert a la ciutat, segons ha informat la Fundació Botín en un comunicat.

L'arquitecte italià ha deixat clar que no serà un centre de la Fundació Botín, sinó un centre de la ciutat de Santander, per als seus veïns i visitants, afegeix la nota.

A més de la Tate Modern, Todolí va ser el director del Museu d'Art Contemporani Serralves de Porto (Portugal), cap de l'àrea artística de l'Institut Valencià d'Art Modern i comissari de la Biennal de Venècia, amb Germano Celant com a director. També va pertànyer als consells assessors del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia de Madrid i de l'ICA d'Amsterdam i dels consells rectors de Manifesta Internacional Art Foundation de Rotterdam i el Museu d'Art Contemporani Donna Regina de Nàpols, entre d'altres.

stats