Cultura 03/02/2012

Brad Pitt revoluciona el beisbol

I si l'Espanyol desafiés la supremacia del Barça i el Madrid? 'Moneyball', amb 6 nominacions als Oscars i Brad Pitt com a protagonista, trasllada aquesta premissa al món del beisbol nord-americà.

Xavi Serra
1 min
DAVID I GOLIAT Brad Pitt és el mànager dels modestos Oakland i Jonah Hill l'entrenador que aplica un mètode que té poc a veure amb la filosofia guardiolista.

BarcelonaMolt sovint el cinema nord-americà ha abordat el món de l'esport sota l'òptica del sacrifici heroic i la superació. Però en el cas de Moneyball , l'estrena més destacada de la setmana, les típiques històries d'equips humils que dobleguen adversaris teòricament superiors són objecte d'una mirada oposada. El film de Bennet Miller, director de l'excel·lent Capote , fuig de l'èpica dels estadis i el brogit de la multitud per explorar la rebotiga del món del beisbol i endinsar-se en els despatxos dels directius que gestionen la lliga professional nord-americana.

El protagonista és Billy Beane (Brad Pitt), el mànager general dels Oakland Athletics, un modest equip de beisbol que, després d'una temporada excepcional, s'enfronta a la impossibilitat de repetir la gesta de jugar els play-off sense alguns dels millors jugadors, pispats per altres equips amb un pressupost menys escarransit que el seu. Davant d'aquest panorama, Beane gira l'esquena als consells dels tècnics i assessors de la casa, una vella guàrdia que es basa en l'experiència i la intuïció a l'hora de fitxar jugadors, i es posa en mans d'un jove llicenciat en econòmiques, Peter Brand (Jonah Hill), que ha desenvolupat un mètode estadístic per analitzar el rendiment dels jugadors i així aconseguir bons fitxatges a preus que fan riure.

Llegiu l'article complet a l'ARA Premium.

stats