ARA LLEGIM
Cultura 03/01/2012

El mite de Brigitte Bardot torna en forma de biografia de la mà de la periodista Marie-Dominique Lelièvre

De moment el llibre 'Brigitte Bardot, plein la vue', de l'editorial Flammarion, només està editat en francès

Ara
2 min
Portada del llibre 'Brigitte Bardot plein la vue' de Marie-Dominique Lelièvre

BarcelonaConeguda com a BB, Brigitte Bardot és considerada la personificació del mite eròtic dels anys 50. Autors com Cocteau, Moravia, Sagan, Nourissier o Bernard Frank van escriure sobre ella. Ara li toca el torn a la periodista Marie-Dominique Lelièvre i ho fa a la seva . De moment només està editada en francès i no hi ha data de publicació en català o castellà.

BB va ser la rossa més desitjada, filla de la Muette, sempre ha dit el que pensa. Va ser una dona lliure abans que l'expressió s'interioritzés a la societat. Es treia els homes del damunt perquè no la divertien o perquè ja en tenia un altre al cap. Lelièvre al llibre fa una llista de dues pàgines amb els noms dels seus amants i marits. Ho va provar tot: casar-se a Las Vegas un 14 de juliol o gravar la cançó Je t'aime moi non plus per fer posar gelós Gunther Sachs. El multimilionari alemany va fer tot el possible per seduir-la, oferint-li joies Cartier, vessant centenars de roses a Madrague des d'un helicòpter, disparant a Winchester per apagar les espelmes al jardí... Això va ser suficient perquè Bardot acceptés, tot i això, tal com reconeix, no va ser un matrimoni idíl·lic.

La dansa era el seu gran somni, però a la gran pantalla brillava amb llum pròpia. El 6 de juny de 1973, BB anuncia la seva desaparició del cinema. Per això, Marie-Dominique Lelièvre torna amb aquest d'aquest viatge extraodinari d'aquesta "néta de Colette, més que cosina de Jayne Mansfield". La periodista i escriptora, que va escriure la biografia de Serge Gainsbourg l'any 1994, presenta aquest tour per l'interior d'una persona, d'una icona i d'una ànima. Brigitte Bardot ja no és una història, és una llegenda.

stats