Cultura 13/05/2012

Bruce Springsteen lamenta que els EUA estiguin en recessió i Espanya "en depressió"

El cantant parla amb els mitjans durant l'assaig a Sevilla del concert amb el que obre la gira europea

Efe
2 min
The Boss, en les proves de so a Sevilla

SEVILLABruce Springsteen va fer ahir una prova de so a l'Estadi Olímpic de Sevilla abans del primer concert que oferirà aquest diumenge dins de la gira europea del seu dissetè disc, 'The Wrecking Ball'. Durant l'assaig es va mostrar bromista i, després, amb una curta trobada amb els periodistes, es va mostrar preocupat per la crisi econòmica que, va dir, sempre "cau en els mateixos caps". 'The Boss' va precisar que si als Estats Units estan en "recessió", a Espanya la situació econòmica és pitjor perquè és de "depressió".

També va mostrar el seu suport al moviment Occupy Wall Street (Ocupa Wall Street) perquè ha permès al govern de Barack Obama girar a l'"esquerra" després que amb l'anterior president, George Bush, s'apliquessin les polítiques ultraconservadores del Tea Party.

Durant poc més d'una hora, Springsteen va interpretar temes del seu nou disc i d'altres anteriors al costat de quinze membres del seu grup, la "E Street Band", encara que faltava la seva dona, Patti Scialfa, que s'ha quedat a Estats Units per assistir a la graduació d'un fill, segons va explicar als periodistes al final de la prova de so.

Després d'interpretar "Rocky ground", de l'últim disc, uns xavals que estaven en un hotel que dóna a l'Estadi Olímpic el van aplaudir amb entusiasme. Això va fer que després es dirigís a ells i els demanés si tenien alguna cançó que els agradaria sentir. En alguns moments de la prova de so també va bromejar i es va divertir amb els balls que se li ocorrien al saxofonista Jake Clemmons, nebot del llegendari Clarence Clemmons, que va morir al juny passat.

Una vegada conclosa la prova, Bruce Springsteen va atendre als mitjans de comunicació assegut en la vora de l'escenari. Llavors va ser quan va dir que coneixia la crisi europea perquè té avantpassats italians i li resulta proper el que li ocorre als europeus.

Una vegada atesa la premsa, 'The Boss' va tornar al seu hotel de Sevilla juntament amb la resta de la banda disposat, segons va dir, a descansar i dormir abans de l'actuació d'avui, la primera de les 33 que té previstes a Europa, continent que deixarà el 31 de juliol per tornar amb la gira a Estats Units, on ja ha fet 22 actuacions amb aquest espectacle.

stats