MÚSICA
Cultura 11/08/2011

Bryan Ferry sedueix el públic de la Porta Ferrada

El cantant del mític Roxy Music proposa un repertori equilibrat amb les cançons més corejades i les del seu nou disc

Acn
1 min
Bryan Ferry, en plena forma als seus quasi 66 anys.

Sant Feliu de GuíxolsBryan Ferry ha enlluernat el públic del festival de la Porta Ferrada però no ho ha fet sol, l'ha acompanyat artilleria pesant: ballarines, coristes, projeccions i una banda amb dotze músics. El cantant del mític grup de glam i art rock dels 70 Roxy Music està en bona forma quan només li queda un mes per fer els 66 anys. Ha proposat un repertori equilibrat en què ha fet un repàs a les cançons, gairebé convertides en himnes, de Roxy Music, als seus temes en solitari i també versions d'altres artistes, sobretot Bob Dylan. El de Sant Feliu de Guíxols és l'únic concert que Bryan Ferry ha ofert a tot l'Estat espanyol per presentar el seu tretzè treball en solitari, Olympia.

Amb un públic majoritàriament femení al davant, el cantant s'ha endut una gran ovació quan ha aparegut a l'escenari, vestit amb americana negra, camisa blanca, corbata negra i una bufanda també negra que només li ha durat la primera cançó. Ferry no ha estat sol a l'escenari, l'ha acompanyat una banda de dotze músics, amb tres coristes i dues ballarines.

Darrere, una pantalla amb projeccions suggerents marca pròpia de la casa, amb perfils i cares de dones o parelles. Bryan Ferry, conscient que mai deixarà de ser el cantant de Roxy Music, no defuig dels orígens i ha delectat el públic amb alguns dels seus temes més coneguts. També ha repassat els seus èxits com a solista com "Don't stop de dance" mentre les projeccions repetien una vegada i una altra la paraula dance, ballar. I, finalment, ha demostrat que, amb 65 anys, continua sent músic i ha presentat el seu treball Olympia, tretzè treball en solitari.

stats