Arquitectura, Gastronomia
Cultura 14/12/2010

Enric Ruiz-Geli dissenyarà el nou Bulli

Ferran Adrià convertirà El Bulli en un laboratori de creació i innovació gastronòmica. Ruiz-Geli és l'encarregat de donar-li forma.

Antoni Ribas Tur
2 min
Ferran Adrià i Enric Ruiz-Geli

BarcelonaEnric Ruiz-Geli dissenyarà el nou Bulli que Ferran Adrià està desenvolupant amb la col·laboració de la Fundación Telefónica.

Quan torni a obrir les portes el 2014, El Bulli ja no serà un restaurant. S'hi servirà algun àpat que altre, però Adrià el vol convertir en un laboratori de creació i innovació gastronòmica. Què s'hi farà, i com, encara ho està pensant. Així, doncs, sobre el projecte arquitectònic, Ruiz-Geli ara com ara només pot avançar que l'edifici actual serà rehabilitat , sense que les intervencions siguin visibles des de l'exterior, i que es construirà un "pavelló de creació" al solar on es troba el restaurant.

Com que El Bulli es troba al bell mig del Parc Natural del Cap de Creus, Ruiz-Geli, nascut a Figueres el 1968, vol aprofitar al màxim les condicions del l'indret perquè el nou Bulli sigui un edifici 100% sostenible. Ara com ara, el terreny ja ha estat escanejat amb un escàner 3D, per entendre'n al màxim les característíques. Amb la informació obtinguda, i amb la que els proporcionarà l'Institut de Metereologia, Ruiz-Geli farà un edifici totalment "empàtic" amb el paisatge.

De la mateixa manera que el 2004 Adrià va introduir el nitrogen a la cuina, Ruiz-Geli l'ha fet servir a la doble membrana que actua com filtre solar a la façana de l'edifi Media-Tic: "Va ser molt curiós arribar a El Bulli i trobar-nos amb bombones semblants a les que hem fet servir nosaltres". I mentre que el Media-Tic compensa un 92% de l'energia que consumeix, Ruiz-Geli s'ha posat l'objectiu que el nou Bulli vagi més enllà i que acabi produint tota l'energia que consumeixi. Per aconseguir-ho, ja està pensant en fer servir microgeneradors per convertir la força de la tramuntana en energia eòlica.

stats