CULTURA
Cultura 17/06/2011

El Bulli reobrirà durant dos mesos pel rodatge d'un film de Hollywood

El restaurant es convertirà en el plató d'una pel·lícula sobre Ferran Adrià. La gravació, que es farà entre el 2012 i el 2013, requereix que el xef torni a cuinar i que hi hagi clients

Acn
2 min
Ferran Adrià, treballant al Bulli / ACN

RosesEl millor restaurant del món tornarà a obrir les portes durant dos mesos. Són exigències del guió del film que Hollywood prepara sobre Ferran Adrià i la història d'El Bulli. Malgrat que s'havia anunciat que passat el 30 de juliol ja no servirien més sopars, Adrià ha explicat, en una entrevista a l'ACN, que tornarà a obrir durant un mes perquè els actors i l'equip de la pel·lícula puguin veure com funciona veritablement el restaurant, amb treballadors i clients que no seran figurants. Després, l'equip gravarà un mes més amb el restaurant també obert. La previsió és que es rodi la tardor del 2012 o la primavera de 2013. El film explicarà la història de diversos joves que treballen a El Bulli i mirarà de plasmar la passió, la complicitat i la competitivitat que s'ha generat en el restaurant amb l'objectiu, segons el xef, d'explicar què ha passat perquè "El Bulli sigui El Bulli". Adrià està convençut que la pel·lícula serà un revulsiu pel món gastronòmic. "No s'ha fet mai cap gran pel·lícula sobre l'alta cuina. Si fan una gran pel·lícula serà increïble", ha afegit.

El film, que encara no té títol, es rodarà entre el restaurant de la cala Monjoi, a Roses, i el Japó, entre d'altres escenaris. De moment, David Willson està elaborant el guió que, a partir del setembre, analitzaran a nivell gastronòmic el mateix Ferran Adrià i el seu equip. Es preveu que el guió definitiu quedi enllestit cap al novembre, si el xef hi dóna el vistiplau final. Serà en aquest moment quan es començaran a buscar el director i els actors, segons ha explicat Adrià. "Haurem d'obrir El Bulli de veritat", ha avançat Ferran Adrià, i ha afegit que “serà molt divertit".

El xef ha reconegut que “no tenia al cap” la idea de la pel·lícula quan va anunciar el tancament del restaurant. Encara no se sap, però, quins seran els afortunats clients que podran assistir als sopars que oferirà durant aquests dos mesos El Bulli. "Han de venir unes 50 persones cada nit però encara no he pensat com ho farem", ha concretat. Segons el millor cuiner del món, la idea és que de les 70 persones que habitualment treballen a El Bulli, 50 siguin professionals i els 15 restants siguin actors que aprenguin com treballen. La producció anirà a càrrec de Jeff Kleeman, que de jove havia estudiat cuina i és, segons el xef, "un apassionat del menjar".

stats