CULTURA
Cultura 26/04/2012

El CCCB es conjuga en 'Primera Persona'

Escriptors, músics i artistes com Jonathan Ames, Tobi Vail, Ben Brooks i Antonio Luque reflexionaran sobre els mecanismes amb què converteixen en universals les seves experiències personals

Ara
1 min
Cartell del festival Primera Persona

BARCELONAJonathan Ames, Tobi Vail, Ben Brooks i Antonio Luque són alguns dels escriptors, músics i artistes que participen en la primera edició del festival Primera Persona. El certamen, que es durà a terme els dies 4 i 5 de maig al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), reunirà tretze autors que utilitzen la seva experiència vital com a primera matèria de les seves creacions.

Jota (líder de la banda musical Los Planetas), Juanjo Sáez, Manolo Vázquez, Stewart Home, Javier Calvo, Jordi Llansamà, Joni D. i Jordi Valls són alguns dels creadors que narraran les seves experiències i els mecanismes amb què les converteixen en creacions artístiques en aquest festival multidisciplinari. Cadascun dels participants del festival es presentarà en un format pensat específicament per a aquest esdeveniment. Hi haurà concerts, vídeos i converses entre dos creadors. "Hem defugit el format taula rodona. Tres adults parlant al voltant d'una taula no ens sembla una bona manera de transmetre idees", han dit els organitzadors, els escriptors Miqui Otero i Kiko Amat, abans d'afegir que volen fer del festival un espai lúdic i un punt de trobada on s'intercanviïn idees.

'Primera Persona' "vol mostrar què porta algú a sentir-se protagonista d'una història que és necessari explicar per exorcisme o perquè quedi constància d'unes cares i veus que, si no, ningú no coneixeria", han aclarit els organitzadors.

Aquesta iniciativa també pretén donar veu a "autors de totes les generacions, des dels pioners literaris fins a representants de les xarxes socials".

stats