Art
Cultura 15/12/2010

Claudio Magris, un dels plats forts de la nova temporada d'exposicions del CCCB

A més de l'escritptor triestí, el centre dedicarà exposicions a Francesc Torres, Josep Brangulí i Gervasio Sánchez.

Redacció
2 min
Festa de modistes, de Josep Bragulí

BarcelonaNoves exposicions, i nous espais. Les exposicions dedicades a Claudio Magris, Josep Brangulí, Francesc Torres i a les cartes fílmiques que s'han intercanviat diversos cineastes i el festival Kosmòpolis seran els plats fort del 2011 al CCCB. I a més d'inaugurar el teatre CCCB el 16 de març, les escales mecàniques de l'edifici del Pati de les Dones seran substituïdes per ascensors. Respecte a les exposicions i les altres activitats, el pressupost presenta una reducció d'un 4,5 % respecte el 2010.

La primera exposició que es podrà veure és Desapareguts, un projecte de fotografia documental de Gervasio Sánchez centrat en el tema “de la desaparició forçosa" dut a terme a deu països d'Amèrica Llatina, Àsia i Europa que han sofert aquests actes de violència.

Al març arribarà el torn de Trieste, Magris & Co., que abordarà la figura de l'escriptor triestí a partir de la seva relació amb Trieste, ciutat plurilingüe i multiètnica que ha estat frontera de diverses cultures que s'hi han anat trobat en els darrers segles.

A continuació es podrà veure La Barcelona de Brangulí, que aplegarà 300 fotografies del fotògraf que va captar les transformacions de la ciutat i de la societat barcelonines entre 1909 i 1945. L'exposició seguirà l'estructura temàtica de l'arxiu del fotògraf i reflectirà la diversitat de temes que Brangulí va abordar.

La memòria perduda. Arfefactes a l'Hangar 17 és el títol de la instal·lació fotogràfica que Francesc Torres ha realitzat a partir de l'espai utilitzat per preservar el material extret de la zona zero de Nova York. L'exposició, que es presentarà de manera simultàni a Nova York i a Londres ens revela com “en circunstàncies especials, un museu pot emergir gairebé com una entitat orgànica”.

Completen la programació l'exposició Totes les cartes, que reuneix les cartes fílmiques que s'han intercanviat set parelles de directors a partir de l'exemple de Víctor Erice i Abbas Kiarostami que es va poder veure al centre el 2006 i l'edició de 2011 del World Press Photo.

Pel que fa al Teatre CCCB, que comptarà amb un pressupost de prop de 8 milions d'euros, al llarg de 2011 tot i que estarà en “període de rodatge” tan de l'espai com de les prestacions tecnològiques, ja començarà a acollir diverses activitat. Ivan de la Nuez, cap d'activitats del centre, ha declarat no volen “ni trepitjar ni competir” amb altres equipaments de la ciutat.

stats