CULTURA
Cultura 17/02/2012

Marçal Sintes garanteix "continuïtat" en un CCCB amb el pressupost "mínim"

El centre té un pressupost de 9,5 milions, un 15% menys que l'any passat. Sintes seguirà la línia del seu predecessor i manté tota la programació heretada

Laura Serra
2 min
El periodista i assagista Marçal Sintes i nou director del CCCB, a la Facultat de Comunicació de la Blanquerna.

BARCELONAEl nou director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'ha presentat aquest divendres aprofitant l'exposició de la programació del 2012. Marçal Sintes ha anunciat que mantindrà la programació heretada pel seu antecessor al càrrec, Josep Ramoneda, i que concep el CCCB com "un centre que es dedica al pensament, a generar idees, confrontar-les i rebatre-les". Els eixos en què es concretarà això són els mateixos que ja existien i també els llenguatges: el centre continua obert a totes les disciplines.

Sintes està elaborant un pla estratègic pels propers quatre anys amb quatre idees base: "Continuïtat" del que considera una història d'èxit que no vol que es personalitzi en la seva figura; "Reforçament" dels objectius per adaptar-los a la crisi i a la situació actual; "Obertura" a veus diferents i discrepants que "no sigui un lloc de tendència"; i "Ambició" per jugar a primera divisió internacional.

El pressupost es queda en els 9,5 milions, un 15% menys que l'any passat i un 24% menys des de l'any 2009. Sintes ha dit que aquest és el "límit" perquè no perilli el model del CCCB i puguin mantenir l'activitat i la qualitat. Es buscaran socis per coproduïr exposicions, i s'apostarà pels mecenes i els lloguers de sala per tenir recursos privats.

De cara al 2012, l'exposició més destacada és la que Xavier Albertí i Eduard Molner dedicaran a 'El Paral·lel 1900-1939' i l'exposició del fotògraf Martin Parr, a banda de la mostra ja activa de la Pantalla Global i l'èxit tradicional del World Press Photo. El centre seguirà amb els cicles de debats i conferències habituals, sobre 'Virtuts', ciutats, immigració o ciència, i acollirà mostres com l'Hipnòtik, el Sónar, l'Ovni, el Dies de Dansa, el Món Llibre, etc. La xarxa i els audiovisuals són les altres dues potes que el CCCB continua fent créixer, amb l'Xcèntric, les Gandules o exposicions que han tingut gira posterior com 'Del éxtasis al arrebato'.

stats