Clàssica
Cultura 30/07/2012

La CGT desconvoca la vaga d'aquest dilluns al Liceu, però UGT la manté

El Cor del Liceu farà vaga en l'última funció d''Aida' si no hi ha cap moviment de l'empresa

Acn
2 min

BarcelonaLa CGT ha desconvocat a última hora la vaga prevista per a aquest dilluns en l'última funció d''Aida', mentre que la UGT la manté. Tot i el pas que ha fet la CGT, la UGT ha assegurat que el Cor del Liceu farà vaga si no hi ha cap moviment de l'empresa. El membre del comitè de vaga i secretari de la secció sindical de la CGT, Miguel Guillén, ha dit que no hi ha hagut temps material per organitzar "adequadament" els col·lectius i, en particular, on tenen representativitat. "El personal d'administració no treballa els caps de setmana i els torns dels tècnics són de complexa articulació", ha continuat Guillén, que, no obstant això, ha assegurat que la CGT manté les seves reivindicacions.

Al comunicat es reiteren les crítiques a "la imposició del costós projecte del mestre Josep Pons, de difícil justificació en els temps que corren", i a "la despesa de tant diner públic" i que l'empresa no negociï sortides consensuades pel que fa a les plantilles. "Una plantilla maltractada, retallada en nombre, condicions de treball, salarials i desregulada", han afegit.

La UGT manté la vaga

Qui sí que mantindrà la vaga és l'altra convocant: la UGT. Així ho ha confirmat a l'ACN el representant del sindicat i membre també del comitè de vaga Ignasi Gomar. De fet, han decidit mantenir la vaga que afectaria sobretot el Cor del Gran Teatre del Liceu pel possible acomiadament de dues persones. Gomar ha explicat que encara tenen esperança i ha afegit que resten a l'espera d'un gest per part de la direcció i que no s'acomiadin aquestes persones. Ara bé, si no hi ha cap canvi ni proposta, es manté la vaga del Cor del Liceu per a aquest dilluns. Després, al setembre, ja seguiran negociant els altres fronts que hi ha oberts actualment.

stats