EQUIPAMENT CULTURAL
Cultura 10/02/2011

L'edifici de la Fontana d'Or es convertirà en CaixaForum Girona

El nou centre cultural de La Caixa a Girona obrirà les portes al maig amb l'exposició 'La febre d'or. Escenes de la nova burgesia', una exposició inèdita de producció pròpia

Redacció
1 min
Llotja del Liceu (1914), de Manuel Cusí

GironaL'Obra Social La Caixa convertirà l'històric edifici de la Fontana d'Or, situat al carrer Ciutadans, 19, en CaixaForum Girona. El nou centre cultural de la capital gironina, situat al Barri Vell, obrirà portes el pròxim mes de maig, un cop finalitzin els treballs de manteniment que s'estan duent a terme actualment a la façana i l'interior de l'espai. La primera mostra serà La febre d'or. Escenes de la nova burgesia, una exposició inèdita organitzada i produïda per l'Obra Social La Caixa, que pren com a referent la novel·la homònima de Narcís Oller, publicada el 1890. A partir d'una setantena d'obres d'alguns dels artistes clau de l’anomenada pintura realista, com ara Ribera, Masriera, Miralles, Casas, Mestres i Cusachs, entre altres, la mostra fa un retrat de l'ascens econòmic i social de la burgesia catalana sorgida en les darreries del segle XIX.

Quan el CaixaForum es traslladi a la Fontana d'Or, l'immoble que l'Obra Social La Caixa té actualment al carrer Poeta Marquina es convertirà en un nou equipament social, tot i que encara no s'ha definit quin serà el seu ús concret. CaixaForum Girona s’afegirà a la resta de centres culturals de què ja disposa l’Obra Social La Caixa. El 1993 va obrir el primer CaixaForum a Palma en l’edifici projectat per Domènech i Montaner, seguit, l’any 2002, de l’obertura de CaixaForum Barcelona a l’antiga fàbrica modernista Casaramona, de Puig i Cadafalch. L'any 2008 es va inaugurar el CaixaForum Madrid, al cèntric passeig del Prado. Tarragona i Lleida també disposen de CaixaForum i estan en construcció dos nous centres a les ciutats de Saragossa i Sevilla.

stats