Música
Cultura 21/12/2011

De Cajón! segueix de dol per Enrique Morente

Estrella Morente obre una setena edició de Festival de Flamenc de Barcelona encara marcada per l'absència del seu pare, que serà homenatjat per una formació amb músics de Los planetas i Lagartija Nick

Ara
2 min
Estrella Morente

BarcelonaEl Festival de flamenc de Barcelona De Cajón! ha presentat la programació de la seva nova edició, la setena. Si l'any passat el festival ja va estar marcat per l'impacte de la mort recent d'Enrique Morente, enguany passa una mica el mateix. Estrella Morente, que va tancar el festival anterior en un emotiu concert pel qual es van exhaurir les entrades, és ara l'encarregada d'inaugurar demà (22 de desembre) la present edició amb un concert molt especial al Gran Teatre del Liceu.

Via webcam, l'artista ha recordat la darrera vegada que el seu pare va actuar al Liceu, "el darrer cop que va cantar per seguidilles". "Per a mi, actuar al Liceu significa confirmar l'alternativa, com diuen els toreros", ha dit Morente. "La portada de l'últim treball del meu pare (la banda sonora d'El barbero de Picasso) és una foto seva al Liceu, on se'l veu observant, gaudint... Jo sé el que per a ell va significar que se li obrissin aquelles portes, i el que ell va entregar quan hi va actuar. El que jo faré serà només un reflex, profund i flamenc, inspirat en el seu recital".

El Festival també inclourà actuacions d'artistes destacats del gènere com José Mercé i Miguel Poveda, i d'altres més oberts a barrejar el flamenc amb d'altres músiques com Rosario, Antonio Carmona (ex de Ketama), Falete i Chico Ocaña (ex de Martires del compàs).

Un dels reclams del festival és la presentació a Barcelona de Los evangelistas, nova formació amb membres de les bandes Los Planetas i Lagartija Nick, dos grups amb els quals Enrique Morente va tenir una relació molt estreta, que en el cas de Lagartija Nick es va concretar en l'enregistrament d'un àlbum conjunt, Omega.

Los evangelistas oferiren un recital de versions de temes d'Enrique Morente l'1 de març al Palau de la Música, en el marc del Festival De Cajón!

stats