MÚSICA
Cultura 21/02/2011

Cancel·lat un concert a Nova York de Miguel Bosé, Mala Rodríguez i Concha Buika per un problema de visats

L'empresa Arteria, l'organitzadora de l'espectacle, acusa les autoritats nord-americanes de greuge en el tracte amb els artistes espanyols

Readcció
2 min
Mala Rodríguez

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El concert Live From New York, en el qual havien de participar Miguel Bosé, Concha Buika i Mala Rodríguez, va haver de ser cancel·lat a causa d'un problema amb els visats que Arteria, l'empresa organitzadora, va atribuir avui a les autoritats dels Estats Units.

El concert estava programat per al divendres 18 de febrer al Manhattan Center, de Nova York, però va haver d'anul·lar-se davant "el retard en els terminis de recepció de visats necessaris per viatjar a Estats Units", segons un comunicat facilitat a Efe pels organitzadors.

A més de buscar una altra data per a la celebració del concert "amb les garanties necessàries", Arteria estudia emprendre "les mesures legals que condueixin a reparar els perjudicis ocasionats" per aquesta cancel·lació.

Segons l'empresa dirigida per Luis Álvarez, l'organització "va sol·licitar els visats a les autoritats nord-americanes dintre del termini i en la forma escaient, segons les condicions fixades pels Estats Units per obtenir la visa de no-immigrant per a temps parcial, a més d'abonar els drets de procediment". Tot i això, “les autoritzacions perquè els músics i els seus grups viatgessin a EUA no han arribat amb temps suficient per garantir la celebració, en condicions òptimes, d'un festival que havia penjat ja el cartell de 'no hi ha localitats'", afegeix la nota.

Fonts de l'ambaixada d'Estats Units a Madrid han comentat que estan esbrinant les circumstàncies del problema al qual al·ludeix Arteria, però han recordat que en matèria de visats és necessari conèixer "amb molta anticipació" la sol·licitud tant per motius de seguretat com de privadesa.

Els visats "porten un tràmit que requereix uns dies. No estem interessats a dilatar aquest procés" però "no es poden fer excepcions", van afegir.

A més de criticar els Estats Units, els organitzadors reclamen "a les autoritats espanyoles que negociïn la flexibilitat de les mesures necessàries perquè situacions com aquestes no tornin a produir-se, sobretot quan es tracta d'una activitat que té la finalitat de promoure la música del nostre país, i per tant de la seva cultura, en l'exterior".

Segons Arteria, "s'ha produït un greuge en el tracte que reben els artistes espanyols que desitgen actuar als Estats Units, davant del dels artistes nord-americans que, en un un número més gran, ho fan a Espanya".

Arteria és una empresa nascuda per iniciativa de la Fundació Autor, creada per la Societat General d'Autors (SGAE) per sufragar iniciatives culturals amb els beneficis de la seva activitat. Actualment gestiona escenaris com l'Arteria Paral·lel de Barcelona i el Teatre Coliseum de Madrid, a més de teatres en països com Estats Units, Mèxic i Argentina.

stats