Cultura 03/02/2012

L'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya convoca una protesta per exigir la posada en marxa del Canòdrom

Els treballs de l'edifici estan pràcticament acabats i només queda habilitar l'interior per a la posada en marxa del centre d'art

Acn
2 min
El Canòdrom

BarcelonaL'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya ha convocat una protesta dilluns que ve per exigir la posada en marxa del Canòdrom com a centre d'art contemporani de Barcelona. L'acció reivindicativa consistirà a pintar de blanc els vidres del Canòdrom, tal com es fa amb els aparadors dels establiments en desús, tancats o en venda i lloguer. Els convocants també llegiran un manifest i impulsaran altres accions paral·leles. Actualment, expliquen en un comunicat, les obres de rehabilitació del Canòdrom estan pràcticament acabades i només resta adaptar els interiors a les necessitats d'un centre d'art. A finals de l'any 2009, un jurat independent va escollir el projecte de Moritz Küng en el concurs internacional a la direcció del Canòdrom, convocat pel CoNCA i el Consell de Cultura de Barcelona.

Segons denuncia l'Associació d'Artistes Visuals, des del juliol del 2008 la ciutat no disposa d'un centre d'art contemporani, una infraestructura que consideren "clau en l'ecosistema artístic de qualsevol ciutat europea". Per aquelles dates, el departament de Cultura va convertir el Centre d'Art Santa Mònica en un centre cultural, i aleshores la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona van consensuar rehabilitar l'antic Canòdrom de la Meridiana com a nova seu del centre d'art.

Ara, sostenen, després del canvi de govern a la Generalitat i l'Ajuntament, "s'han desdit dels anteriors compromisos" i alerten que el dimarts 7 de febrer –l'endemà de la protesta, convocada també per intentar fer-los canviar d'opinió– tenen prevista una reunió en què podrien posar fi al projecte del Canòdrom i deixar en suspens el centre d'art contemporani de Barcelona. "Una situació similar pot produir-se amb altres centres d'art de diverses ciutats catalanes, que poden desaparèixer víctimes de les noves polítiques", afegeixen.

stats