Cultura 16/12/2011

Mor Joe Simon, cocreador del Capità Amèrica

El superheroi creat per Joe Simon i Jack Kirby va aparèixer com una peça clau de l'exèrcit nord-americà per derrotar els nazis durant la Segona Guerra Mundial

Efe
2 min
El Capità Amèrica de Joe Simon i Jack Kirby

Nova YorkHa mort als 98 anys Joe Simon, cocreador, amb Jack Kirby, del superheroi Capità Amèrica i un dels guionistes més populars de la història del còmic, segons informa l'associació Vanguard Productions. Simon va néixer l'11 d'octubre a Rochester (Nova York) i va morir dimecres a casa seva a causa d'una malaltia no especificada. A la seva pàgina de Facebook, Vanguard Production va publicar que "Joe va viure una vida plena i ens alegrem que arribés a veure l'èxit amb què es va donar vida al Capità Amèrica a la darrera pel·lícula".

Joe Simon i Jack Kirby (que va morir el 1994) van crear el Capità Amèrica el 1940. Aquest superheroi és un noi malaltís que, després de rebre una injecció d'un sèrum especial, es converteix en l'arma perfecta de forces armades nord-americanes per derrotar els nazis durant la Segona Guerra Mundial. La seva indumentària recorda la bandera nord-americana i sempre porta un escut indestructible amb un estrella que llança contra els seus enemics. El primer número de Capità Amèrica es va publicar el 20 de desembre de 1940. A la portada s'hi pot veure el protagonista donant un cop de puny a Adolf Hitler un any abans que els Estats Units entressin en la Segona Guerra Mundial després del bombardeig japonès a Pearl Harbor. El còmic va aparèixer a l'editorial Timely, que un any després va canviar el seu nom pel de Marvel Comics, un dels mes cèlebres de la història del còmic.

La història del superheroi va ser portada al cinema recentment a Capitán América: El primer vengador, que es va estrenar el maig passat. L'actor Chris Evans va ser l'encarregat d'interpretar el superheroi soldat.

stats