Cinema
Cultura 18/01/2011

Carles Bosch critica el sistema de votacions dels Gaudí

El director de 'Bicicleta, cullera, poma', documental sobre l'Alzheimer que ahir va guanyar un premi Gaudí, ha acusat d'injusts els premis de l'Acadèmia.

Redacció
1 min
Carles Bosch, director de 'Bicicleta, cullera, poma'

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } En declaracions efectuades al programa El matí de Catalunya Ràdio el director de cinema i periodista Carles Bosch ha qualificat d'injust el sistema de votacions dels premis Gaudí, que ahir mateix van guardonar la seva pel·lícula Bicicleta, cullera, poma amb el premi al millor documental. Bosch va desqualificar tant els premis de l'Acadèmia del Cinema Català com els Goya, als quals també està nominat. "Amb Balseros, per exemple, no vam guanyar cap premi", ha explicat el director. "Per a mi, aquella vegada, es van equivocar molt amb el sistema de votació, que és el mateix que hi ha ara".

p { margin-bottom: 0.21cm; } Bosch no s'explica que "si fos membre de l'acadèmia podria votar pel millor maquillatge d'una pel·lícula, sense haver-la vist ni tenir cap idea de maquillatge. El sistema no és just, però s'està perpetuant i ningú no està fent res per canviar-lo. Només que parlis amb els productors t'explicaran que el sistema no és el correcte. S'han de mirar les pel·lícules per valorar-les".

stats