Música
Cultura 12/02/2011

12 anys sense Carles Sabater

Avui fa dotze anys que el líder de Sau, Carles Sabater, va morir pocs minuts després d'un concert a Vilafranca del Penedès. Clam Sau el recorda amb una ofrena floral i un concert de la Nova Trinca a la població de Llançà

Redacció
1 min

BarcelonaCarles Sabater, líder de Sau, tenia tan sols 36 anys quan va morir sobtadament, després d'un concert a Vilafranca del Penedès, el primer d'una gira, 'Dotze' amb la qual el grup volia celebrar el dotzè aniversari de la seva creació. La seva desaparició va consternar el món musical català. En aquell moment Lluís Gavaldà, líder de Els Pets, va assegurar que quan haguessin passat 30 anys i es parlés del pop rock a Catalunya "s'hauria de parlar forçosament de Sau, un dels grups am més presència i projecció".

Diumenge, el Clam Sau, vol recordar Sabater amb un concert de la Nova Trinca a la població de Llançà, on l'actor i cantant acostumava a estiuejar de petit. El concert es dividirà en tres parts. En la primera part es cantaran temes de La Nova Trinca, en la segona algunes de les cançons preferides de Carles Sabater, i per acabar s'interpretaran diverses peces de Sau, com la mítica 'Boig per tu'.

Sabater va començar la seva carrera com actor al 1984 amb Josep Maria Flotats i l'obra 'Una jornada particular'. Al 1986 va conèixer Pep Sala i junts van crear Sau. En dotze anys van gravar una desena de discos. El 14 de juny de 1991 van celebrar un concert històric al Palau Sant Jordi de Barcelona, amb els Sopa de Cabra, Els Pets i Sangtraït. El concert va ser rècord europeu d'assistència en un local tancat (22.104 persones).

stats