LLIBRES
Cultura 16/01/2012

Carme Ruscalleda col·labora en un receptari de 40 plats elaborats amb licor

La fàbrica de licors Cal Col·lector edita 'La ratafia dels raiers. Història d'un licor pirinenc' un llibre on han participat Carme Ruscalleda, Raül Balam, Jean Luc Figueres i Pep Nogué

Ara
1 min

BarcelonaLa fàbrica de licors Cal Col·lector de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) fa 125 anys que elabora licors tradicionals del Pirineu. Amb motiu d'aquesta celebració s'ha editat el llibre La ratafia dels raiers. Història d'un licor pirinenc on es repassa la història de l'empresa familiar i on s'inclou un receptari de cuina amb plats elaborats amb aquest licor. Entre els cuiners que hi han col·laborat s'hi troba la Carme Ruscalleda.

''Penso que la ratafia són glops amables de cultura mediterrània, d'una beguda licorosa i aromàtica que amb només un rajolí pot capgirar el sabor d'una vinagreta'', diu Carme Ruscalleda en el pròleg. Entre els cuiners que participen amb el llibre amb l'elaboració de receptes hi ha una representació de tot Catalunya des de cuiners professionals i molt reconeguts a cuiners aficionats. Raül Balam Ruscalleda, Jean Luc Figueres i Pep Nogué són alguns dels cuiners reconeguts que han col·laborat amb el llibre amb alguna recepta on la ratafia hi és present.

stats