ART
Cultura 14/09/2012

La Casa d'Alba treu a la llum per primer cop la seva col·lecció d'art

158 obres de Ticià, De Ribera, Goya o Chagall es podran veure en una exposició al Palau de Cibeles de Madrid

Ara / Efe
1 min

MadridLa casa ducal d'Alba té en propietat quadres de Ticià, Rubens, Fra Angelico o Goya, i a partir del proper mes de desembre els podrà veure el gran públic, ja que s'exhibiran al Palau de Cibeles de Madrid, dins de l'exposició que vol donar a conèixer la valuosa col·lecció artística acumulada al llarg de cinc segles per la Casa d'Alba. 'El llegat de la Casa d'Alba' mostrarà, de desembre a gener, un total de 158 obres, algunes de les quals mai han sigut exposades.

Entre altres obres, els visitants podran veure la taula del Renaixement italià 'La Verge de la magrana', de Fra Angelico, una obra encara mai exposada pel fet de ser molt fràgil. El 'Retrat del Gran Duc' de Ticià, 'La crucifixió' d'El Greco, el 'Paisatge amb fortí' de José de Ribera, 'La duquessa d'Alba de blanc' de Francisco de Goya o 'Le bouquet devant la fenêtre' de Chagall són altres obres que el públic podrà observar. Normalment aquests quadres es troben al Palau de Líria a Madrid o al Palau de Monterrey a Salamanca.

Juntament amb l'obra artística, s'exposarà patrimoni de valor de la família ducal, com vestuari antic de reis espanyols, correspondència i llibres antics, o cartes autògrafes de Cristòfol Colom. El vicepresident de la Fundació Casa d'Alba i fill gran de la duquessa d'Alba, Carlos Fitz-James Stuart, ha sigut el responsable de presentar una exposició que s'articula a través de la tasca de mecenatge i la importància històrica del llinatge.

stats