CINEMA
Cultura 04/05/2011

Casa Asia Film Week, substitut del BAFF

Des que el Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona va tancar portes, havia quedat un buit important a la ciutat. Ara aquest forat es torna a omplir amb un nou certamen, dirigit per Gras Balaguer

Efe
2 min

BarcelonaMentre molts encara ploren la mort del BAFF, d'altres ja li han trobat un substitut. El nou certamen de cinema asiàtic Casa Àsia Film Week li prendrà el relleu a partir del 6 de juny, sota direcció de Menene Gras Balaguer, responsable del Departament de Cultura i Exposicions de Casa Àsia. Repartit entre les sales dels Cines Girona de Barcelona i, evidentment, la seu de Casa Àsia, difondrà la millor cinematografia produïda al continent asiàtic a través d'un programa d'allò més complet. Durant una setmana, una trentena de pel·lícules de diferents gèneres s'exhibiran sota el segell d'aquest cartell, elaborat sota les batutes d'Ángel Sala i Mike Hostench, del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, que també compta amb la coordinació general de Gloria Fernández i Enrique Garcelán de CineAsia.

El Casa Asia Film Week s'estructurarà en dues parts: arrenca amb el Portal Àsia (del 6 al 8 de juny a Casa Àsia), amb activitats culturals i projecció de pel·lícules i documentals sobre cinema espanyol fet a l'Àsia, i continua amb el propi festival Casa Asia Film Week (del 9 al 12 de juny), amb cintes que es podran veure a les tres sales dels Cines Girona. Les projeccions es distribuiran en tres seccions: Secció oficial, en què competiran pel·lícules asiàtiques de recent producció; Panorama, que recull una selecció de les millors produccions asiàtiques dels últims dos anys; i "Retrospectiva", dedicada a un director o a una filmografia de la història del cinema en aquell continent.

La cinematografia de Hong Kong tindrà un paper destacat en aquesta primera edició, amb dues de les millors produccions d'aquest any, que presidiran la inauguració i la clausura del certamen: Reign of Assassin, de John Woo i Chow-bin, i The Stool Pigeon, de Dante Lam. El certamen compta també amb dues sessions especials inèdites a la gran pantalla: una en homenatge al Japó, amb la projecció de la superproducció Space Battleship Yamato, del cineasta Takashi Yamakazi, i una altra amb la preestrena de la pel·lícula xinesa Confucio, interpretada per Chow Yun-Fat. El Premi Durián d'Or també reneix en aquest certamen, i tornarà a distingir el millor llargmetratge de la secció oficial, després de la deliberació d'un jurat internacional compost per experts en cinema i crítics.

stats